Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior autoritza la celebració de 63 festes la Nit de Cap d'Any

29/12/2023
La Conselleria de Justícia i Interior autoritza la celebració de 63 festes la Nit de Cap d'Any
  • Durant estos dies, el dispositiu especial de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Generalitat farà tasques de comprovació i control en establiments i locals d'oci
  • Núñez destaca que “s'han dut a terme inspeccions en els llocs amb més afluència de persones per a garantir una Nit de Cap d'Any segura”

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General d’Interior, ha rebut 68 peticions per a la celebració de cotillons, festes i celebracions de la Nit de Cap d'Any. D’este conjunt de sol·licituds d’autorització i declaracions responsables per a espectacle o activitat extraordinària de cap d’any, n’han sigut admeses un total de 63. En comparació amb les dades de 2022, l’any passat es va autoritzar la celebració de 55 festes de la Nit de Cap d'Any. D’esta manera, les dades constaten que s’ha produït un lleuger increment.  

Per províncies, la majoria de les sol·licituds presentades corresponen a València (28) i Alacant (26), seguides de Castelló (14). Per tipologia d’establiments que han presentat sol·licitud, la majoria són restaurants, cafés-bar i bars.

A la província de València, els establiments que han sol·licitat celebracions extraordinàries es troben a la ciutat de València, Gandia, Alboraia, Bellreguard, Alfafar, Nàquera, Alzira, Silla i Jalance.

A la província d’Alacant, són 13 els municipis on se situen estos establiments: Alacant, Alcoi, San Fulgencio, Guardamar del Segura, Dénia, Elx, Orihuela, Hondón de las Nieves, el Campello, Sant Joan d’Alacant, Xàbia, Los Montesinos i Santa Pola.

Finalment, a la província de Castelló han presentat sol·licitud establiments situats a Vinaròs, Segorbe, Torreblanca, Benicàssim, Moncofa, Castelló de la Plana i Vila-real.

Dispositiu especial de la Policia de la Generalitat

Amb motiu d’estes celebracions, la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana farà tasques de comprovació i control als locals i els establiments que corresponga.

Per eixe motiu, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, acompanyada pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, han mantingut una reunió de treball amb els comandaments responsables de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Generalitat on s’ha posat l’accent en diverses línies d’actuació recents coincidint amb les dates nadalenques, com ara l’increment de presència policial en zones cèntriques i comercials i les patrulles preventives en zones agrícoles i en cooperatives.

La consellera ha explicat que s’han “revisat tots els llocs on realitzaran festes amb molta afluència de gent, que complisquen totes les mesures de seguretat, que estiguen les vies d’evacuació preparades, que els horaris de tancament siguen els adequats, que hi haja mitjans d’extinció i que es complisquen els aforaments per a evitar que es puguen produir allaus”.

En esta reunió amb la Policia de la Generalitat també s’ha tractat la campanya d’inspeccions en establiments d’oci, amb especial atenció al tardeo, i en determinats esdeveniments com ara festivals i mercats ambulants, així com el ja esmentat dispositiu de la Nit de Cap d’Any.

Dins del dispositiu especial es troben les funcions de comprovació del compliment de les condicions de seguretat en locals de gran afluència de públic i en aquells amb horaris extensos, com ara discoteques, sales de festa, sales de ball i pubs.

A més, la Conselleria de Justícia i Interior també posa en coneixement de la Delegació del Govern les actuacions que es duen a terme, amb la finalitat de treballar de manera coordinada entre les diverses administracions i cossos i forces de seguretat, particularment la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Galeria d'imatges