Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Labora

Labora reforçarà la seua connexió amb les empreses valencianes per a captar ofertes de treball

02/01/2024
  • El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha contractat 54 tècnics/tècniques d'atenció a empreses encarregats de mediar entre les necessitats de plantilla de les empreses i les persones en desocupació inscrites en Labora
  • Esta mesura té l'objectiu d'aconseguir la confiança de les empreses en el servei públic d'ocupació i així captar més volum d'ofertes d'ocupació
     

El Govern Valencià, a través de Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, s'ha marcat com a objectiu de la present legislatura potenciar la seua relació amb les empreses de la Comunitat Valenciana mitjançant un servei de gestió integral d'atenció personalitzada.

En este sentit, el secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Antonio Galvañ, ha recordat que Labora acaba d'incorporar 54 tècnics i tècniques d'atenció a empreses, “amb el propòsit de captar les ofertes d'ocupació que requerisquen les empreses, i d'esta manera aconseguir la confiança d'estes en la capacitat del servei públic d'ocupació com l'eina més fiable i completa per a trobar els professionals que precisen”. 

Galvañ ha insistit que este és un objectiu principal inclòs en el disseny de les línies estratègiques del Servei Valencià d'Ocupació i Formació durant esta legislatura. Així, ha avançat que Labora mantindrà trobades amb els principals sectors econòmics per a dissenyar un “mapa de l'ocupació”, que donarà resposta a les necessitats del personal qualificat de cadascuna d'estes àrees productives.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha destacat el fet que Labora “compta amb l'única base de dades de persones demandants d'ocupació que està totalment contrastada”. Així, la documentació i els títols de les persones que s'inscriuen en Labora són verificats pel personal del Servici Valencià d'Ocupació i Formació. 

Un equip especialitzat per a ajudar als qui demanden ocupació

Cal recordar que la intermediació entre les ofertes i les demandes de les empreses ocupadores és una de les funcions principals de Labora. Mitjançant l'eina de cerca d'ocupació PuntLABORA oferix en l'actualitat més de 2.200 ofertes d'ocupació, un nombre important però que es pretén elevar amb el treball d'estos 54 especialistes.

L'objectiu que perseguix el Servei Valencià d'Ocupació i Formació és modernitzar les institucions i serveis del mercat laboral per a avaluar i preveure les necessitats de capacitats i procurar una assistència personalitzada i a mesura, així com contribuir a l'adequació entre la demanda i l'oferta d'ocupació, les transicions i la mobilitat en el mercat laboral.

Les funcions que durà a terme el personal especialitzat en empreses inclouran accions de prospecció empresarial amb la finalitat de localitzar les necessitats d'ocupació, així com la captació d'ofertes d'ocupació, amb el propòsit d'ajudar al mateix temps el personal orientador de Labora a adequar els processos i itineraris d'orientació a les necessitats del mercat de treball. Així mateix, programar visites a les empreses i celebrar reunions amb el personal responsable de recursos humans d'estes.

Les seues tasques també són la creació i manteniment de l'agenda de contactes i bases de dades amb la informació necessària per al millor coneixement de les empreses ocupadores, així com col·laboració en les funcions de suport tècnic, estudi i documentació en matèries específiques d'ocupació.

Cada Espai Labora compta amb un d'estos tècnics, de manera que les tasques d'atenció a empreses arriben a tot el territori de la Comunitat Valenciana. Este personal tècnic s'incorpora a cada Espai Labora gràcies al cofinançament de la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu Plus. Els seus contractes es prolongaran fins al 30 de juny de 2027.