Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El programa 'Bo Viatge 2024' comença amb més de 120.000 sol·licituds durant les quatre primeres hores de termini

02/01/2024
  • Les inscripcions al programa amb cita prèvia s'iniciaran el pròxim 9 de gener i els primers bons es repartiran a partir del 15 de gener
  • Nuria Montes assenyala que “el ritme de peticions d'enguany és molt elevat” i preveu que l'edició de 2024 serà un “èxit”
  • Recorda que “en esta ocasió, es finançarà el 50 % de l'import de la reserva fins a un límit de 350 euros, i amb un mínim de 3 nits”

El programa 'Bo Viatge 2024', impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, ha començat este dimarts 2 de gener a les 10.00 hores del matí, ha aconseguit més de 120.000 sol·licituds només durant les quatre primeres hores des de l'inici del termini de la cita prèvia, requisit imprescindible per a sol·licitar la inscripció en el programa d'esta edició.

D'esta manera, els primers sol·licitants que ja disposen de la cita prèvia hauran d'inscriure's en el programa segons el dia i l'hora indicats, i este procés començarà el pròxim 9 de gener. Els primers bons viatge es repartiran a partir del 15 de gener, i podran gaudir-se del 16 de gener al 3 de juny, excloent-ne la Setmana Santa, i del 15 d'octubre al 22 de desembre.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat així que “este dimarts ha començat la nova edició del 'Bo Viatge' per a l'any 2024, amb algunes dificultats durant els primers minuts, pel col·lapse informàtic de sol·licituds”, però que, segons ha confirmat, ja han sigut resoltes com més prompte millor i “el programa funciona correctament”.

En este sentit, Montes ha declarat que “tots els empadronats en la Comunitat Valenciana que desitgen gaudir del programa, creat per a la desestacionalització turística, poden, des de hui, sol·licitar la cita prèvia per a inscriure-s'hi i rebre el bo viatge”.

Montes ha assegurat que “el ritme de peticions d'enguany és molt elevat, i només en mitja hora, més de 50.000 persones havien sol·licitat ja la cita prèvia”. Xifra que va ascendir a les més de 100.000 peticions durant les dos primeres hores des de l'inici del programa i a les més de 120.000 sol·licituds fins a les 14.00 hores.

Amb estos resultats, la consellera agraïx la gran acceptació del programa, que mobilitza més de 25 milions d'euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana en temporada baixa, i preveu que “l'edició de 2024 serà un èxit”.

L'última edició del 'Bo Viatge', referent a 2023, va registrar un total de 41.997 reserves amb 54.700 codis alliberats, i les deu destinacions més demandades van ser Benidorm, Calp, Finestrat, Altea, Peníscola, València, Alacant, Morella, Elx i Dénia.

Novetats de l'edició 2024

La titular de Turisme ha recordat que enguany el programa 'Bo Viatge' preveu “importants novetats”, i ha indicat que la primera és la duració, i ha assenyalat que “les reserves i les estades hauran de ser com a mínim de tres dies”.

I la segona novetat és el finançament i l'import màxim, “en esta ocasió, es finançarà el 50 % de l'import de la reserva efectuada fins a un límit de 350 euros, és a dir, reserves de 700 euros com a màxim”, ha indicat Montes.

“Això farà, a més, que les agències, els hotels i els establiments d'allotjament siguen especialment competitius a l'hora de formular les ofertes per al programa «Bo Viatge 2024»”.

La responsable de Turisme ha incidit també que, per a esta edició de 2024, “es pretén contribuir a la ruptura de l'estacionalitat turística, per això es concentren els períodes en temporada baixa”.

A més, ha posat l'accent principalment que les previsions apunten al fet que “la inversió que hi fem de 12,5 milions d'euros en 2024 es multiplicarà almenys per tres, i se superarà el nombre de reserves d'anys anteriors”.

Més informació: com funciona el 'Bo Viatge 2024'

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes