Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Balanç anual

La Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional d'oficines Tourist Info certificades en qualitat turística

03/01/2024
Oficina Tourist Info de Torrevieja
  • Per primera vegada, es posiciona com la primera destinació d'Espanya en oficines distingides amb la Q de qualitat, per davant d'Andalusia
  • La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana tanca l'any amb 241 oficines d'atenció al turista i més d'1,5 milions de visitants

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana, gestionada per la Generalitat a través de Turisme CV i l'objectiu de la qual és facilitar assistència i orientació turística al visitant, s'ha posicionat l'any 2023 com la primera xarxa amb més oficines certificades amb la Q de qualitat turística.

D'esta manera, la Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional i avança per primera vegada Andalusia. La Q de qualitat turística és un distintiu que avala l'excel·lència entre els tècnics i informadors turístics, entre altres aspectes.

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana disposa, a més, d'oficines distingides amb la ‘S’ de Sostenibilitat Turística, amb el sistema de qualitat integral de Destins Sicted, així com amb diferents normes UNE referents a la gestió de qualitat i ambiental, a més d'accessibilitat.

La Xarxa tanca l'any amb 241 oficines obertes

D'altra banda, cal destacar que la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana ha tancat l'any 2023 amb un total de 241 oficines d'informació obertes.

Per províncies, destaca la província d'Alacant amb un total de 85 oficines, la qual cosa representa el 35,27 % sobre el total de la Comunitat Valenciana, seguit de la província de València amb 80 oficines i el 33,20 % de les oficines Tourist Info; per la seua banda, Castelló compta amb 76 oficines, la qual cosa suposa el 31,53 % sobre el global.

A més, des de gener de 2023 i fins a mitjan mes de desembre, la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana ha atés presencialment un total d'1.564.761 persones, i supera les dades de 2022 en 3,84 punts percentuals.

Per nacionalitats, un total d'1.099.690 visites a la Xarxa Tourist Info han sigut de turistes procedents del territori espanyol i 465.071 han sigut de visitants internacionals, la qual cosa suposa un notable increment del 18,41 % respecte a l'any anterior.

Així mateix, cal destacar que el creixement anual d'oficines de la Xarxa ha sigut constant des de la seua creació l'any 1990, i s'ha passat de 197 oficines obertes en 2015 a les 241 Tourist Info actuals. A més, la Xarxa cobrix actualment el 100 % del territori comarcal, amb presència en les 34 comarques de les tres províncies.

Xarxa Tourist Info

Segons la Llei 15/2018, de 7 de juny, de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana en el seu art. 42 definix la Xarxa Tourist Info, com “un instrument de desenvolupament de la política turística de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana i s'orienta a proporcionar un conjunt integral de servicis d'informació turística durant tot l'any”.

A més, la Xarxa Tourist Info contribuïx a difondre el coneixement dels nostres recursos i productes, facilitant assistència i orientació turística, fomentant l'hospitalitat i ajudant a optimitzar la gestió de l'experiència turística.

Galeria d'imatges