Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Balanç projectes inversió

Innovació ha atés 93 iniciatives d'inversió en 2023 a través de l'Àrea d'Atracció d'Inversió d'IVACE Internacional

03/01/2024
  • El major nombre de projectes correspon al sector automoció i components

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha atés durant l'any 2023 un total de 93 iniciatives d'inversió a la Comunitat Valenciana a través de l'Àrea d'Atracció d'Inversió d'IVACE Internacional.    

En relació amb estes dades, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes ha valorat este balanç assenyalant que “és una mostra del gran interés que desperta el nostre territori per al desenvolupament de projectes empresarials i reafirma l'aposta del Consell per atraure projectes que generen ocupació i riquesa a la Comunitat Valenciana.”. 

“Som testimonis de l'increment d'empreses que s'interessen per invertir en el nostre territori -ha explicat Montes- reforçat més, si és possible, per la implantació en un futur pròxim de la planta de bateries de PowerCo”.

Projectes com este suposen “l'obertura de múltiples oportunitats a empreses estrangeres que componen la cadena de valor en la fabricació de bateries, així com altres sectors com el TIC que responen als constants canvis i necessitats del nostre teixit industrial”.

En este sentit, Nuria Montes ha destacat la labor realitzada des de l'Àrea d'Atracció d'Inversió de l'IVACE en la seua tasca d'informació, assessorament i suport a les empreses que vulguen invertir a la Comunitat Valenciana. 

Des d'este departament es treballa per a facilitar la presa de decisions de les potencials empreses inversores a través de diverses gestions com l'organització d'agendes de treball amb agents clau per al desenvolupament del projecte, la cerca de localitzacions,  el subministrament d'informació sobre la Comunitat Valenciana i una infinitat de qüestions que requerix un projecte d'inversió productiva.   

Montes ha explicat que estos nous projectes conviuen amb els iniciats en anys anteriors, per als quals es continuen realitzant gestions d'assessorament i suport, així com amb el servei  d'aftercare o suport dirigit les empreses estrangeres implantades en el nostre territori que requerixen el nostre suport per a implementar les seues reinversions.

Per països de procedència i amb les dades aportades per les empreses, Europa encapçala el nombre de projectes, amb el 42 % de les iniciatives ateses. Li seguix Àsia amb un 22 %, Amèrica del Nord amb un 12 %, Amèrica Llatina amb un 5 %, Oceania amb un 2 %. El 13 % restant correspon a informació no proporcionada. 
    
Pel que fa als sectors, el sector automoció i components representa el 25 % dels projectes atesos, seguit pel sector TIC  amb un 14 % de les iniciatives. 

Se sumen sectors tan diversos com energia, reciclatge, logística, envàs i embalatge, agroalimentari, béns d'equip, metal·lomecànica, construcció, medical devices, entre altres, la qual cosa demostra la diversitat de sectors que poden establir-se a la nostra regió i l'interés que esta genera per a l'inversor estranger.

Dades d'inversió i ocupació

De les dades disponibles, ja que moltes empreses no proporcionen les dades d'inversió ni ocupació previstes en les primeres fases del projecte, 2023 ha sigut l'any amb més nombre d'actuacions que superen els 250 milions d'euros d'inversió. 

Quant al nombre d'ocupacions estimades en les iniciatives d'inversió ateses, cal destacar que 18 projectes preveuen més de 250 ocupacions, 27 se situen en el rang de 10 a 100 treballadors i 11 projectes se situen en un rang màxim de 10 ocupacions.