Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Atur registrat

La Comunitat Valenciana tanca 2023 amb xifres rècord d'afiliació i amb la xifra de desocupats més baixa des de 2007

03/01/2024
  • La valenciana és la tercera autonomia on més es va reduir el nombre de persones registrades en el Servei Valencià d'Ocupació i Formació
  • El secretari autonòmic d'Ocupació destaca que el sector econòmic valencià resistix a pesar de l'incert context internacional

 

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat este dimecres les xifres d'atur registrat durant l'any 2023, que es va tancar “amb una millora significativa del mercat de treball a la nostra Comunitat”.

Així, Galvañ ha detallat que la Comunitat Valenciana va ser la tercera autonomia on més es va reduir la xifra de persones registrades en el Servei Valencià d'Ocupació, Labora (-13.722), després d'Andalusia i Canàries.

Així mateix, les dades d'afiliació a la Seguretat Social deixen un bon balanç. Segons ha indicat el secretari autonòmic d'Ocupació, en l'últim any l'afiliació a la Comunitat Valenciana s'ha incrementat en 61.198 persones, un 2,95 % (quasi mig punt per damunt de la mitjana a Espanya, 2,66 %).

Galvañ ha recalcat la resistència i fortalesa dels sectors econòmics valencians que són els que han impulsat estes bones dades. “Els nostres sectors econòmics, ha manifestat, continuen resistint i generant oportunitats laborals i creixement econòmic a pesar del context internacional incert”.

“Des del Consell, ha continuat, continuarem generant confiança i impulsant inversions que oferisquen seguretat per al creixement econòmic”.

Desembre

Quant al mes de desembre, Galvañ ha informat que s'ha produït un lleuger increment en l'atur registrat de 885 persones desocupades més, la qual cosa representa una variació mensual del 0,27 %. No obstant això, ha destacat que representa “la xifra més baixa d'un mes de desembre des de 2007”.

Per sectors, l'atur baixa en el col·lectiu sense ocupació anterior (-1,24 %), i puja en la construcció (2,19 %), en la indústria (1,02 %), en l'agricultura (0,35 %) i en els serveis (0,08 %). Territorialment, l'atur ha pujat a la província de Castelló (1,05 %), a la de València (0,25 %) i a la d'Alacant (0,10 %).

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ