President
Dret social

Carlos Mazón mostra el seu compromís de posar a la disposició de la ciutadania 10.000 habitatges protegits assequibles durant esta legislatura

03/01/2024
Carlos Mazón mostra el seu compromís de posar a la disposició de la ciutadania 10.000 habitatges protegits assequibles durant esta legislatura
  • Assegura que l'habitatge públic “ha passat de ser una política econòmica a un dret social” i oferix col·laboració a tots els ajuntaments per a mobilitzar sòl i desenvolupar-ho conjuntament 
  • Recorda que el Consell ha baixat un 25 % l'impost a l'habitatge per a menors de 35 anys i altres col·lectius vulnerables
  • El president de la Generalitat ha visitat Sant Vicent del Raspeig on ja s'ha activat la construcció dels primers 50 habitatges públics
  • El nou equip de govern d'este ajuntament ha posat a la disposició de la Generalitat 8 parcel·les per a habitatges protegits
     
San Vicente del Raspeig.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat el seu compromís de posar a la disposició de la ciutadania 10.000 habitatges protegits i assequibles durant esta legislatura. 

Així ho ha manifestat durant la visita al municipi de Sant Vicent del Raspeig on ha mantingut una reunió amb l'alcalde, José Rafael Pascual, per a abordar projectes conjunts en matèria educativa, sanitària i d'habitatge social. Després de la reunió, el president i l'alcalde han visitat el mercat municipal de la localitat alacantina.

Mazón ha assegurat que l'habitatge públic constituïx una prioritat per a l'actual Consell, per la qual cosa ha deixat de ser “una política econòmica” per a convertir-se en “un dret social”, i ha insistit que “esta ha de ser la legislatura de l'habitatge públic”.

En este sentit, ha oferit col·laboració a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a mobilitzar sòl públic i posar-lo a disposició amb la finalitat de “desenvolupar-lo conjuntament”, i ha assenyalat que “ja s'ha obert un marc de diàleg amb ajuntaments de la província d'Alacant per a incrementar el parc públic d'habitatge per a compra o lloguer assequible”.

Segons ha explicat, l'objectiu del Consell és “facilitar l'accés a un habitatge públic en condicions assequibles per als ciutadans que més ho necessiten”, per a això ha recordat que la Generalitat està actualitzant la seua política d'habitatge i ha aprovat una reforma fiscal que inclou la rebaixa del 25 % de l'impost de l'habitatge per als jóvens menors de 35 anys i altres col·lectius vulnerables.

Habitatges públics a Sant Vicent del Raspeig

En el transcurs de la visita, el president ha elogiat el compromís del nou equip de govern de l'ajuntament de Sant Vicent del Raspeig que ha impulsat les infraestructures educatives i d'habitatge social paralitzades durant els últims huit anys.

Carlos Mazón ha avançat que este municipi disposarà pròximament de 50 nous habitatges protegits, 32 dels quals estaran situats al carrer de l'Horta i “avancen a bon ritme”, i altres 18, al carrer Sant Francesc, el projecte de construcció dels quals es troba en fase de licitació.

Així mateix, ha destacat que la corporació municipal ha cedit a la Generalitat huit parcel·les en les quals es construirà habitatge públic, per a fer-ho les dos administracions treballaran conjuntament, amb l'objectiu de posar-les a la disposició de la ciutadania “com més prompte siga possible”.

Finalment, el president ha avançat que visitarà de nou este municipi alacantí juntament amb el conseller de Sanitat amb la finalitat  d'impulsar la construcció del nou centre de salut que permetrà atendre les necessitats de la població de Sant Vicent del Raspeig i que, encara que va ser compromés per l'anterior govern, no va arribar a posar-se en marxa.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón