Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Competències digitals

Innovació forma 1.477 persones en competències digitals durant l'any 2023

05/01/2024
  • La formació s'ha dirigit a la ciutadania de poblacions en risc de despoblació i a persones amb diversitat funcional o discapacitat

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i del Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI), ha format 1.477 persones en competències digitals a través d'un total de 162 accions formatives que s'han oferit durant l'any 2023.

La Generalitat, conscient de la bretxa digital que patix una part de la ciutadania valenciana a causa d'un domini deficient de les competències digitals, i a fi de revertir esta situació, ha impulsat accions formatives orientades a facilitar l'adquisició d'estes habilitats digitals a persones i col·lectius en risc de vulnerabilitat.

Estes accions es potenciaran durant l'any que ve, ja que en el pressupost de la Direcció General d'Innovació per a 2024 hi ha pressupostats 250.000 euros per a donar continuïtat a estes activitats formatives a través de l'FVMP, i 150.000 euros per a CERMI.

En concret, l'FVMP ha dut a terme un total de 98 cursos presencials durant el 2023 dels quals s'han beneficiat 842 persones, de les quals 617 són dones i 225 hòmens.

Amb esta col·laboració, s'han desenvolupat accions formatives en competències digitals en municipis de la Comunitat Valenciana declarats en risc de despoblació, i així s'ha afavorit l'accés digital a veïns d'estes poblacions, amb la finalitat millorar la qualitat de vida de la ciutadania i proporcionar-los eines orientades a afavorir la seua inserció laboral i inserció social.

Per la seua banda, a través de CERMI s'han impartit un total de 64 cursos presencials en els quals han participat 635 persones, de les quals 265 són dones i 370 hòmens.

En este cas, els cursos estan dirigits a dos col·lectius diferenciats. D'una banda, persones amb diversitat funcional o discapacitat que vulguen formar-se en competències digitals; i d'altra, professionals i tècnics interessats a rebre formació específica en accessibilitat digital.