Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció Turística

La Generalitat declara 39 municipis turístics a la Comunitat Valenciana durant el 2023

05/01/2024
La Generalitat declara 39 municipis turístics a la Comunitat Valenciana durant el 2023
  • La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha concedit estes distincions que permeten optar a finançament extraordinari, entre altres avantatges
  • Per províncies, 11 municipis turístics pertanyen a la província d'Alacant, 15 a la província de Castelló i 13 a la província de València

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha tramitat un total de 39 reconeixements de municipi turístic a la Comunitat Valenciana durant l'any 2023. Una distinció que permet, entre altres beneficis, optar al finançament extraordinari de Turisme Comunitat Valenciana per a pal·liar la deficiència de finançament que tenen estos ajuntaments.

Es tracta de municipis que complixen els criteris i obligacions establides en l'Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l'Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

Per províncies, 11 municipis de la província d'Alacant han obtingut esta nova distinció al llarg del 2023, un total de 15 pertanyen a la província de Castelló i a la província de València s'han reconegut 13 municipis.

Estes 39 localitats s'unixen al Registre de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, que inclou en l'actualitat 62 destinacions amb el distintiu de municipi turístic, d'acord amb la nova normativa anteriorment esmentada.

Cal recordar que poden ser reconeguts amb la condició de municipi turístic les destinacions que acrediten el compliment d'uns requisits concrets quant a població turística, places d'allotjament turístic, recursos turístics i importància del turisme en l'economia local.

Estos requisits són diferents segons la categoria en la qual el municipi sol·licita ser reconegut, i estes són: municipi turístic d'excel·lència, municipi turístic de rellevància i municipi turístic de singularitat.

Enllaç a la llista de Municipis Turístics CV:

Municipi Turístic - Turisme DG - Generalitat Valenciana (gva.es)

 

Galeria d'imatges