Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

El circuit Sonora reprén l'activitat a Castelló amb Identidade i Ciudad Jara

08/01/2024
El circuit Sonora reprén l'activitat a Castelló amb Identidade i Ciudad Jara
  • El duo instrumental Identidade arriba al Museu de Belles Arts dimecres, 10 de gener, mentre que Ciudad Jara actua a l'Auditori de Castelló dissabte 13
  • Amb el circuit Sonora, 14 concerts de grups i solistes valencians guardonats als Premis Carles Santos arriben de setembre a març a Guardamar del Segura, Geldo, Castelló i Alacant

Sonora, el circuit de la música valenciana organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, reprén l'activitat després de la parada nadalenca i arriba a Castelló amb dos propostes per a la segona setmana de gener: música clàssica amb Identidade i rock amb Ciudad Jara. 

El dimecres 10 de gener, el duo instrumental Identidade portarà la seua guardonada proposta al Museu de Belles Arts de Castelló a les 20 hores. La guitarra d'Andrea González i la flauta d'Amàlia Tortajada formen Identidade, un duo instrumental i un projecte multidisciplinari de música clàssica que conjuga diferents disciplines artístiques amb un resultat d'inspiració i col·laboració.

El dissabte 13 de gener, la sala simfònica de l'Auditori de Castelló acollirà el rock de Ciudad Jara, el projecte musical de Pablo Sánchez (La Raíz) que l'ha portat per escenaris i festivals de tota Espanya, amb un estil que transita per les distorsions, la cançó popular, la sàtira i la sensibilitat, amb un vessant desenfadat que conviu amb la poesia.

El circuit

El circuit Sonora porta per tota la Comunitat Valenciana grups i solistes que han sigut guanyadors o finalistes en l'anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. 

Enguany Sonora continuarà amb el format posat en marxa en les anteriors edicions i farà parada en quatre localitats, amb diferents concerts durant un mes.

Les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar del Segura i Geldo, van acollir a final de setembre i octubre diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a jazz, rock o cançó d'autor, amb un format de festival en què en un sol dia es van succeir diferents espectacles. 

Després de les actuacions de gener i febrer a Castelló, el circuit Sonora conclourà al març a Alacant al Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

Els artistes que formen part d'esta tercera edició de Sonora són Nacho Casado, Smoking Souls, Dani Miquel, Noèlia Llorens 'Titana', Sedajazz, Screaming Pillows, Marala, Ciudad Jara, Identidade, Clara Andrés, Ales Cesarini, Xavi Sarrià, Funkiwis i Jazzwoman.

En esta edició, la imatge gràfica, que apel·la a la transició de l'hivern a la primavera, representada per l'evolució d'unes flors, ha sigut dissenyada per l'estudi Sur+Sur, amb il·lustracions d'África Pitarch, i l'espot del circuit és de Tresdeu Media. 

Tota la programació de Sonora es pot consultar en la web, on també es poden comprar les entrades, gratuïtes o amb un preu simbòlic que oscil·la entre els 3 i 6 euros.

Galeria d'imatges