Justícia i Interior
Administració de Justícia

Justícia nomena 36 funcionaris de reforç per als jutjats de la ciutat d'Alacant

08/01/2024
Justícia nomena 36 funcionaris de reforç per als jutjats de la ciutat d'Alacant
  • La Conselleria invertirà 679.983 euros en els reforços d'estos jutjats durant el primer semestre de 2024
  • Elisa Núñez explica l'adopció d'esta mesura “davant de la necessitat de suplir la falta de creació de jutjats per part del Ministeri de Justícia”
     

La Conselleria de Justícia i Interior ha nomenat un total de 36 funcionaris interins per a reforçar el treball que duen a terme els jutjats de la ciutat d'Alacant i agilitzar els expedients en tramitació.

Este reforç suposarà una inversió de 679.983 euros en els reforços per als primers sis mesos de 2024

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez ha explicat l'adopció d'esta mesura “davant de la necessitat de suplir la falta de creació de jutjats per part del Ministeri de Justícia”.

“És una demanda històrica de tots els governs d'esta Comunitat, la creació de més jutjats. En les dos legislatures anteriors en les quals governava el Partit Socialista, tant en el Ministeri de Justícia de Madrid com a la Comunitat Valenciana, no van resoldre este greu problema, en l'últim any de la legislatura del Botànic només van permetre que es crearen cinc jutjats en tota la Comunitat, i només un a la ciutat d'Alacant”, ha manifestat Elisa Núñez. 

La Comunitat Valenciana és la regió amb la taxa de litigiositat més alta i la càrrega del treball dels jutjats supera àmpliament els mòduls de treball recomanats pel Consell General del Poder Judicial.

Reforços contractats a la ciutat d'Alacant

En l'Audiència Provincial d'Alacant s'han nomenat quatre tramitadors, en els Jutjats d'Instància dotze funcionaris (dels quals deu són tramitadors, un gestor i un funcionari del cos d'auxili). En la Fiscalia d'Alacant s'han nomenat sis funcionaris de reforç; en l'Institut de Medicina legal s'han nomenat dos forenses i un tramitador; en el servei comú processal i assumptes generals sis funcionaris i, finalment, en la Unitat Administrativa d'Alacant cinc funcionaris interins de reforç.

Galeria d'imatges