Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
València seu preolímpica

Vicente Barrera destaca que l'elecció de València com a seu preolímpica d'hoquei “confirma el reconeixement esportiu mundial a la nostra capacitat organitzativa”

09/01/2024
Vicente Barrera destaca que l'elecció de València com a seu preolímpica d'hoquei “confirma el reconeixement esportiu mundial a la nostra capacitat ...
  • El Preolímpic d'Hoquei Herba comença este 13 de gener i se suma a la celebració del de bàsquet al juliol, també a València, i al d'handbol femení a Torrevieja durant el mes d'abril
  • El resultat dels tornejos decidirà la participació en els pròxims Jocs Olímpics de París, que tindran lloc del 26 de juliol a l'11 d'agost d'enguany

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat que l'elecció de la ciutat de València com a seu preolímpica d'hoquei herba masculí i femení per la Federació Internacional d'Hoquei (FIH) “confirma el reconeixement esportiu mundial a la nostra capacitat organitzativa” per a celebrar grans esdeveniments.

Barrera ha subratllat que l'esport “col·locarà en el punt de mira internacional la Comunitat Valenciana una vegada més”, el pròxim 13 de gener amb el començament d'esta cita preolímpica en el camp d'hoquei del poliesportiu Verge del Carme-Beteró de Valencià, que es prolongarà fins al pròxim 21 del mateix mes.

El responsable d'Esport ha animat a “gaudir d'estos partits d'elit que se celebren en el nostre privilegiat entorn”, dels quals eixiran elegides sis places per a participar en els pròxims jocs olímpics, que tindran lloc a París del 26 de juliol a l'11 d'agost d'enguany.

Barrera ha recordat que els huit equips masculins que competiran a València seran els de Bèlgica, Espanya, Corea, Irlanda, Japó, Àustria, Egipte i Ucraïna.

Per la seua banda, els huit equips femenins que acudiran a la capital del Túria són els de Bèlgica, Gran Bretanya, Espanya, Corea, Irlanda, Canadà, Malàisia i Ucraïna.

Amb este torneig internacional, València serà l'encarregada de confirmar la plaça olímpica i la presència a París dels millors tres equips masculins i femenins del Preolímpic, organitzat per la Federació d'Hoquei de la Comunitat Valenciana i que compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament valencians i la Fundació Trinidad Alfonso, juntament amb el del Comité Olímpic Espanyol.

Esta és la tercera ocasió en què València és seu de la cita preolímpica d'hoquei, després de la World League de 2015, classificatòria per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, i els Preolímpics de 2019 per a Tòquio 2020.

Tres cites preolímpiques a la Comunitat Valenciana

El Preolímpic d'Hoquei Herba masculí i femení se suma a la celebració del torneig Preolímpic Masculí de Bàsquet, que també tindrà lloc a València al juliol, i la del Preolímpic Femení d'Handbol, que se celebrarà a Torrevieja durant el mes d'abril.

“La confluència d'estos tres grans esdeveniments esportius durant 2024 en la nostra Comunitat reconeix l'aposta sense fissures d'este Consell per l'esport, siga el d'elit, com en este cas, o de l'esport base, també fonamental”, ha assegurat Vicente Barrera.

Del 2 al 7 de juliol, el Preolímpic de Bàsquet es disputarà en el valencià pavelló de la Font de Sant Lluís i atorgarà una de les quatre places per determinar per a participar en els jocs parisencs.

Per la seua banda, el Palau d'Esports de Torrevieja acollirà del 12 al 14 d'abril el Preolímpic Femení d'Handbol, on Espanya s'enfrontarà a les seleccions de Països Baixos, República Txeca i l'Argentina per a aconseguir les dos places que estan en joc per a acudir a París el pròxim estiu.

Galeria d'imatges