Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Entrega beques Ivace

Nuria Montes: “Apostem per l'especialització en internacionalització com una ferramenta tant per als jóvens com per a les empreses”

09/01/2024
Nuria Montes: “Apostem per l'especialització en internacionalització com una ferramenta tant per als jóvens com per a les empreses”
  • La consellera d'Innovació  ha donat la benvinguda a la nova promoció de les beques d'especialització d'Ivace Internacional 
  • Un total de 86 jóvens comença la seua beca i sumen ja més de 600 les persones especialitzades a través d'este programa

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha donat este dimarts la benvinguda a la promoció 2023-2024 de les beques d'especialització d'Ivace Internacional en un acte institucional celebrat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. 

Durant l'esdeveniment, en el qual ha estat present la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, Núria Montes ha destacat la importància de la internacionalització per al creixement de l'economia de la Comunitat Valenciana. 

“No podem obviar que els períodes de més creixement de la nostra economia s'han correspost amb les etapes de més obertura comercial. Fins i tot en els períodes de menor creixement, les empreses valencianes han recorregut a mercats exteriors en els quals s'ha mantingut la seua presència més enllà de les conjuntures adverses”, ha indicat. 

En este àmbit la Conselleria es posa a la disposició de les empreses “per a fer fàcil el difícil”, a través de programes, serveis i recursos de la Direcció General d'Internacionalització i d'Ivace Internacional. 

Durant la seua intervenció, Nuria Montes ha felicitat les persones beneficiàries de les tres convocatòries de beques de l'Ivace, que “a partir d'ara formen ja part del gran projecte que és la internacionalització de les empreses de la Comunitat Valenciana”. 

En este sentit, Nuria Montes ha explicat que les beques de l'Ivace, que han facilitat l'especialització de més de 600 jóvens al llarg de 10 anys, “perseguixen acostar noves oportunitats laborals a les persones jóvens, al mateix temps que permeten a les empreses immerses en processos d'internacionalització comptar amb personal qualificat i especialitzat”. 

Tres convocatòries de beques 

Ivace Internacional desenvolupa un programa d'especialització en internacionalització a través de tres convocatòries de beques dirigides a menors de 30 anys. 

Es tracta de les beques Ivace Exterior, dirigides a persones amb titulació universitària de grau superior, amb una formació teòrica i pràctica tant en antenes de l'Ivace, com en oficines comercials i en seus d'empreses valencianes o entitats en l'exterior. En l'actual promoció, un total de 57 persones s'especialitzaran a través d'estes beques. 

Vint persones ho faran a través de les beques I+I, Innovació i Internacionalització, centrades en estratègies digitals aplicades a la internacionalització empresarial, que inclou formació teòrica i pràctica en empreses i entitats de la Comunitat Valenciana. 

Finalment, nou persones s'especialitzaran en internacionalització a través de les beques E+E, Exportació i Ocupació. Unes beques dirigides a persones amb titulació de Formació Professional, que adquiriran la seua formació pràctica en empreses de la Comunitat Valenciana. 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes