Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació

Turisme entrega els distintius Sicted de qualitat turística a les entitats distingides de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi

10/01/2024
Turisme entrega els distintius Sicted de qualitat turística a les entitats distingides de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi
  • La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha participat en Villargordo del Cabriel en l'acte d'entrega dels distintius Sicted Tierra Bobal 2023
  • La Comunitat Valenciana compta amb 41 destinacions adherides a este programa, amb un total de 1.415 serveis turístics distingits, i és la primera comunitat autònoma en nombre d'entitats certificades
     

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, ha reconegut este dimecres a Villargordo del Cabriel les entitats i els serveis turístics de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi que han aconseguit el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted).

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha entregat juntament amb l'alcalde de la localitat, Galo Valle, i el president de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi, Luis Francisco López, els distintius Sicted Tierra Bobal 2023.

La Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi es va adherir al projecte Sicted en 2021. Actualment, hi ha 54 serveis turístics adherits, dels quals 25 estan distingits, 14 es distingixen per primera vegada, 5 renoven el distintiu i la resta es troben en el cicle de seguiment. 

Cal assenyalar que el projecte Sicted a la Comunitat Valenciana compta amb la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, i oferix assessorament i assistència tècnica a les destinacions.

Durant l'acte de lliurament dels distintius, la secretària autonòmica de Turisme ha remarcat que estos segells Sicted són un reconeixement de gran importància perquè demostren el “compromís d'esta destinació amb la qualitat i l'excel·lència en turisme”.

En esta línia, ha incidit en en fet que “els distintius Sicted no són premis, són el millor símbol d'una gestió turística responsable i de qualitat, d'un compromís mesurable i certificat”, i ha recordat que “és el compromís de tots els agents que interactuen en l'itinerari del turista”, així ha fet referència al fet que es tracta d'entitats compromeses amb l'excel·lència turística i que donen el nom a este segell: Compromís Qualitat Turística.

A més, ha ressaltat que la Comunitat Valenciana compta amb 41 destinacions adherides a este programa, “la qual cosa reflectix el nostre compromís col·lectiu amb l'excel·lència en el turisme”, a més, ha afegit que “comptem en total amb 1.415 serveis turístics distingits, la qual cosa ens posiciona com la primera comunitat autònoma en nombre d'establiments certificats”. 

Moreno també ha felicitat la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi pel seu “destacat treball en l'obtenció i renovació d'estos distintius” i ha animat altres serveis a unir-se a esta iniciativa “per a formar part d'un equip que treballe unit amb l'objectiu d'elevar els estàndards de qualitat de tot el nostre sector, perquè la governança col·laborativa és la clau per a construir un futur turístic sostenible i exitós en la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi, Luis Francisco López, ha anunciat que la marca turística Tierra Bobal “recollirà en Fitur un dels premis al millor equip gestor Sicted”. A més, ha assenyalat que el territori “continua avançant com a destinació turística gràcies al seu Pla de sostenibilitat, dotat amb 1,5 milions” i ha mostrat el seu suport al sector de la comarca, perquè “sense el seu compromís i esforç res seria possible”.

Galeria d'imatges