Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Este dijous en el DOGV

Turisme concedix 3 milions d'euros en ajudes directes als hotels de la Comunitat Valenciana que han participat en el Programa de l'Imserso 2023

11/01/2024
Turisme concedix 3 milions d'euros en ajudes directes als hotels de la Comunitat Valenciana que han participat en el Programa de l'Imserso 2023
  • Un total de 52 hotels de 13 municipis de la Comunitat Valenciana han sigut els beneficiaris, i a Benidorm ha recaigut prop del 54 % d'esta línia d'ajudes
  • Nuria Montes subratlla que “l'objectiu és fer donar suport a les empreses que participen en l'Imserso” i defén que els empresaris han de poder participar en este programa de viatges “sense incórrer en pèrdues”

Turisme Comunitat Valenciana concedix un total de 3 milions d'euros a través de la convocatòria d'ajudes directes a empreses i persones titulars d'establiments hotelers de la Comunitat Valenciana que han participat en el Programa de Turisme de l'Imserso en 2023, segons la resolució publicada este dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en el seu número 9764.

En concret, són 52 establiments hotelers de la Comunitat Valenciana els beneficiaris que reben esta ajuda, que oscil·la entre 5.000 i 220.000 euros per establiment i que servix per a complementar el preu percebut per les habitacions ocupades per este programa. La quantia de l'ajuda ascendix a un import de 5,63 euros per dia i habitació efectivament ocupada per l'Imserso de l'1 de gener al 30 de juny de 2023.

Per municipis, destaca Benidorm amb un total de 28 hotels beneficiaris, la qual cosa suposa prop del 54 % del total, seguit de Peníscola amb 7 establiments (13,5 %) i Gandia amb 5 hotels que han percebut esta ajuda (9,6 %). Altres municipis que participen en este programa, els hotels dels quals també han sigut beneficiaris per l'ajuda del Consell són: Benicàssim, Calp, Dénia, Finestrat, Guardamar del Segura, l'Alfàs del Pi, Torrevieja, València, Vinaròs i Xàbia.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha recordat que estes ajudes, que han repartit 3 milions d'euros al sector, tenen la finalitat de “donar suport als hotels de les tres províncies que participen en l'Imserso”. Un programa que, a parer seu, “està completament esgotat i obsolet”, i que requerix una “necessària reformulació econòmica”, ha matisat.

La responsable de la política turística del Consell, que aspira al fet que este any 2024 es produïsca “la verdadera revolució del programa de l'Imserso”, ha agraït el treball i compromís dels 52 hotels de la Comunitat Valenciana que han format part del programa en 2023.

“Estes ajudes són un respir que permet als hotels mantindre l'ocupació en temporada baixa”, ha subratllat Montes, qui ha reiterat una vegada més al Ministeri, “possibilitar una redefinició que ens permeta treballar amb un programa molt bo altres 25 anys més”.

Montes advoca així per un Imserso “molt més flexible”, ja que la demanda sènior ha canviat. En este sentit, aposta per “paquets més oberts, amb experiències noves i que hotels de més categoria també es puguen adherir”, ha assenyalat. De la mateixa manera, ha apuntat que “a més, ha d'haver-hi possibilitats per a altres destinacions”.

“Al final són un milió de majors viatjant durant tot l'hivern, és el primer operador turístic d'hivern d'Espanya, no hi ha un altre que manege una quantitat tan important de viatgers”, ha incidit la consellera.

Entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries de les ajudes directes anteriorment esmentades són els hotels inscrits en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana, que han posat les seues instal·lacions a la disposició del Programa de Turisme de l'Imserso per a la temporada 2023.

A més, els hotels que han concorregut a esta línia d'ajudes han aconseguit un període mínim d'ocupació de les habitacions posades a la disposició del Programa de l'Imserso de 60 dies, en compte de 90 dies, segons la modificació aprovada pel Consell el passat 14 de desembre, amb la finalitat d'arribar a més empreses.

Les bases reguladores i convocatòria per a la concessió d'estes ajudes dirigides als establiments hotelers que han participat en el Programa de l'Imserso 2023 es recullen en el Decret 196/2023, publicat el passat 3 de novembre.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes