Justícia i Interior

Elisa Núñez anuncia que la Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública 2024 se celebrarà a Chiva

11/01/2024
Elisa Núñez anuncia que la Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública 2024 se celebrarà a Chiva
  • La consellera anima els veïns de la comarca a assistir “per a conéixer de primera mà el treball dels professionals que vetlen per la nostra seguretat”
  • Este esdeveniment, que té caràcter itinerant a la Comunitat Valenciana, se celebrarà el 24 de febrer per a commemorar el Dia Europeu del Telèfon 1·1·2

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha anunciat que la 22 edició de la Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública tindrà lloc a Chiva el pròxim 24 de febrer en commemoració del Dia Europeu del Telèfon Únic d'Emergència 1·1·2.

Esta efemèride se celebra des de 1992, quan els països de la Unió Europea van aprovar establir un únic telèfon per a atendre emergències i catàstrofes de tota classe.

Elisa Núñez, acompanyada pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, s'ha reunit a l'Ajuntament de Chiva amb la seua alcaldessa, Amparo Fort, per a establir les línies bàsiques d'este important esdeveniment l'objectiu del qual és acostar a la població el treball dels organismes i entitats de voluntariat amb dedicació en l'àrea de les emergències i seguretat pública amb el fil conductor de la seua integració en el 1·1·2. Posteriorment, s'han desplaçat fins als terrenys on se situarà este esdeveniment.

La titular de Justícia i Interior ha agraït a l'equip de govern d'este municipi la seua “predisposició per a acostar el treball de tots els professionals de la seguretat i les emergències”.

A més, Núñez també ha animat “els veïns de la Comunitat Valenciana a assistir a esta jornada, ja que és una oportunitat única per a conéixer de primera mà com hem d'actuar davant de diferents situacions d'emergència, ja siga un terratrémol, un incendi, una inundació o com hem de fer un ús correcte del telèfon 1·1·2".

Este esdeveniment, que se celebra cada any en una població diferent de la Comunitat Valenciana, reunix prop de 300 professionals i es distribuïx en una vintena d'estands de les diferents entitats i organismes. Durant el seu recorregut, els visitants, especialment els més xicotets, poden conéixer de prop oficis com el de bomber, bomber forestal, policia local, guàrdia civil, policia de la Generalitat, tècnic de protecció civil, pilot, agent mediambiental, sanitari o altres professionals dels cossos de seguretat i emergències.

En la jornada es compaginarà una part expositiva amb una sèrie de tallers, activitats i exhibicions, com per exemple la demostració de gossos de cerca, rescat i detecció de drogues i explosius en maletes; l'exhibició d'una excarceració d'un accident de trànsit; tallers d'experiments i mostra d'instruments meteorològics, així com una galeria d'entrenament en espais tancats.

També està previst que se celebre una mostra de la Unitat de Cavalleria de la Policia; un taller d'extinció d'incendi amb mànegues; la simulació d'albergs provisionals i desplegaments d'hospital de campanya i tallers de reanimació cardiopulmonar bàsica, entre altres demostracions. 

La jornada ve organitzant-se de manera ininterrompuda per part del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat des de fa més de 20 anys amb l'única excepció de l'any de la pandèmia de Covid en el qual es va realitzar una fira virtual a través de les xarxes socials. En els últims anys van acollir l'esdeveniment les localitats de Gandia, Sagunt, Vila-real, Alcoi, Cullera i Borriana.

Galeria d'imatges