Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre

L'Institut Valencià de Cultura presenta l'espectacle ‘Sempere’ al Teatre Principal de València

12/01/2024
L'Institut Valencià de Cultura presenta l'espectacle ‘Sempere’ al Teatre Principal de València
  • L'espectacle d'OtraDanza, que commemora el centenari del naixement de l'artista Eusebio Sempere, es podrà veure del 19 al 21 de gener
  • La seua directora, Asun Noales, estarà el pròxim 18 de gener en el cicle de ‘Metodologies pràctiques’, d'Espai LaGranja

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, inaugura la temporada del Teatre Principal de València el 19 de gener amb l'espectacle Sempere, de la companyia il·licitana OtraDanza, que commemora l'Any Eusebio Sempere en el centenari del naixement de l'artista.

Asun Noales, directora i coreògrafa, explora en l'obra la tridimensionalitat dels cossos en l'espai, l'ús de la llum i la cerca d'un treball cinètic i òpticament seductor per a la plàstica escènica, tots punts clau també en l'obra d'Eusebi Sempere, figura referent en la configuració de la modernitat artística en la segona meitat del segle XX. 

L'obra naix com a revisió del patrimoni artístic valencià i busca perspectives per al desenvolupament innovador de les arts escèniques valencianes i aportar noves perspectives i interpretacions a les obres ja creades per Eusebio Sempere des d'altres disciplines artístiques.

L'espectacle compta amb huit ballarins sobre l'escenari amb els quals Asun Noales ha creat un moviment, una composició i una posada en escena inspirada per una selecció d'obres de Sempere. Salvador Rocher, Marta Santa Catalina, Aarón Vázquez, Diana Huertas, Eila Valls, Federica Fasano, Rosanna Freda i la mateixa Noales componen l'elenc d'intèrprets que, sobre l'escenari, donen vida a l'obra.

A més, compta amb el treball de composició musical i interpretació de Jorge Da Rocha, l'espai escènic de Luis Crespo i el vestuari d'Ana Esteban, entre altres grans professionals de les arts escèniques. La llum, la rítmica, la repetició, la superposició i l'efecte moaré es troben presents en tot l'espectacle. 

Sempere és una producció del Museu d'Art Contemporani d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, el Teatre Principal d'Alacant i la Companyia OtraDanza. Residència artística CCC Escorxador d’Elx. 

L'espectacle es podrà veure al Teatre Principal de 19 al 21 de gener i les entrades es poden adquirir en la taquilla del teatre i en la taquilla en línia de l'IVC.

A més, en paral·lel a l'exhibició de Sempere al Principal, Asun Noales estarà en el cicle ‘Metodologies pràctiques’, d'Espai LaGranja, el pròxim 18 de gener a les 11 hores, per a acostar el treball coreogràfic, les eines i metodologies de la peça al sector professional de la dansa.

Galeria d'imatges