Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas estudia amb l'Ajuntament de Borriana la seua proposta per a l'emplaçament de la futura depuradora

12/01/2024
Pradas estudia amb l'Ajuntament de Borriana la seua proposta per a l'emplaçament de la futura depuradora
  • La consellera agraïx l'agilitat del consistori per a buscar els terrenys per a la instal·lació que suposarà “la major inversió de la Generalitat en la història de Borriana amb 34,5 milions d'euros"
  • Destaca els projectes de reordenació dels accessos i l'execució de noves casetes per a pescadors al port que ascendixen a 1,3 milions

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha analitzat hui amb l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, la seua proposta per a l'emplaçament de la futura estació depuradora del municipi, un dels projectes previstos en el pla d'infraestructures hidràuliques de l'EPSAR. 

Salomé Pradas, que ha mantingut una reunió de treball amb l'equip de govern municipal juntament amb el director general de Costes, Vicente Martínez Mus, ha subratllat l'agilitat del consistori per a localitzar l'emplaçament de la futura depuradora, que suposarà “la major inversió de la Generalitat a Borriana en tota la seua història, amb 34,5 milions d'euros, i un pas més per a fer realitat este projecte que va estar paralitzat durant anys”, ha indicat Pradas.

La consellera ha destacat que “amb la futura EDAR hem aconseguit desbloquejar una demanda històrica perquè Borriana dispose d'unes modernes instal·lacions que generen aigua d'òptima qualitat”. Per a això -ha continuat- “la col·laboració entre administracions serà clau per a agilitzar este projecte tan necessari”.  

La responsable de Medi Ambient ha assenyalat que esta actuació, unida a les infraestructures previstes per la Generalitat a Borriana, “seran claus per a este municipi que representa un dels enclavaments turístics de qualitat de la província”. 

En este sentit, ha explicat que “en estos sis primers mesos de gestió, la Generalitat ha aconseguit atendre reivindicacions històriques, com l'EDAR, les obres de reordenació dels accessos al port, acabar l'execució de les noves casetes per a pescadors i el disseny de dos umbracles”.

Millores al port

Salomé Pradas ha defés “la intensa gestió” d'estos primers mesos de legislatura “per a tornar a posar en marxa a la província de Castelló que ha estat oblidada durant massa temps”. En esta línia, ha assenyalat que Borriana “és un dels millors exemples que hem vingut per a complir amb les necessitats dels nostres municipis”.  

Per això -ha continuat- “al setembre, després de les vacances estivals per a no afectar el sector turístic, es posaran en marxa les obres de reordenació dels accessos al port”. Un projecte -ha dit- “la inversió del qual frega els 400.000 euros i que permetrà alleujar el trànsit en la zona gràcies a la construcció d'una glorieta que donarà millor servei i garantirà la seguretat viària”. 

Així mateix, ha afegit que este projecte inclou itineraris per als vianants i passos de vianants que permetran un flux més segur tant per a vianants com per a vehicles i ciclistes. Les actuacions previstes inclouen la construcció d'una mitjana física enjardinada i illetes que canalitzaran el trànsit.

La consellera ha recordat que a estes actuacions s'unixen les obres en execució per a renovar les casetes de pescadors, que substituïxen les que hi ha en la vella nau. “A més de les 30 noves casetes, s'han dissenyat dos umbracles, de 60 metres de longitud cada un, que serviran de protecció per al maneig de xarxes de pesca”, ha subratllat.
 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas