Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme

Nuria Montes presenta davant del Consell Valencià de Turisme els principals projectes en matèria de turisme per a 2024

12/01/2024
Nuria Montes presenta davant del Consell Valencià de Turisme els principals projectes en matèria de turisme per a 2024
  • La consellera ha informat sobre el pla normatiu en matèria de turisme i ha facilitat les dades de balanç del Pla d'Inspecció 2022/2023
  • Destaca que “continuarem apostant per la promoció turística, i el nostre estil mediterrani, que és el que ens diferencia d'altres destinacions”
  • Subratlla que “l'ambient tremendament positiu de col·laboració, tant de les entitats públiques com tot el sector privat”, ha contribuït a parlar també d'altres accions “a mitjà i llarg termini”
     

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha presidit este divendres la reunió del Consell Valencià de Turisme que s'ha celebrat a Benidorm.

Després de la reunió, Nuria Montes ha ressaltat que “eixim amb importants conclusions” i a més “estem molt alineats”, al mateix temps que ha assenyalat que tots els membres del Consell Valencià de Turisme han aplaudit la derogació de la taxa turística que es va produir a la fi de 2023.

En esta sessió ordinària del Consell Valencià de Turisme, la consellera de Turisme ha presentat un balanç de les actuacions realitzades durant 2023, i ha avançat els principals projectes per a 2024. També ha informat sobre el pla normatiu en matèria de turisme, i ha facilitat les dades de balanç del Pla d'Inspecció 2022/2023.

Entre els projectes que s'han presentat, la consellera Nuria Montes ha destacat que “continuarem apostant per la promoció turística, i el nostre estil mediterrani, que és el que ens unix a totes les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana i el que ens diferencia a més amb altres destinacions”. Així, ha incidit en un dels objectius és la desestacionalització.

Nuria Montes ha subratllat que “l'ambient tremendament positiu de col·laboració, tant de les entitats públiques com tot el sector privat”, ha contribuït a parlar també d'altres accions “a mitjà i llarg termini”.

En este sentit, ha explicat que s'ha dialogat sobre “el tema relacionat amb els recursos humans, la reformulació dels sistemes de formació per al sector d'hostaleria i turisme”, i fins i tot també s'ha plantejat la creació d'una “mesa de consum perquè, a pesar que les reclamacions són xicotetes en funció del nombre de visitants que tenim, una sola reclamació no puga tirar per terra tot el treball de professionalitat i de promoció que fem”.

Control de l'habitatge turístic il·legal

En el Consell Valencià de Turisme també s'ha informat sobre les dades de balanç del pla d'inspecció. Respecte a les inspeccions realitzades en habitatges turístics, que durant 2023 s'han duplicat respecte a 2022, Montes ha ressaltat que “controlar l'habitatge turístic il·legal i l'economia submergida en l'allotjament” és un dels objectius i ha incidit en què enfocarem els nostres recursos “al que siga més rellevant que puga posar en risc l'activitat turística, que és tot el que tinga a veure amb l'economia submergida”.

En esta línia, la titular de Turisme ha avançat que “pretenem incrementar durant 2024 les inspeccions” i ha puntualitzat que “els nostres efectius inspectors, amb prioritat, es dedicaran precisament a eixa activitat”.
 

Galeria d'imatges