Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Les Arts és Educació

Les Arts presenta ‘Cal·líope’, una amena visió de la història de la música per a tota la família

16/01/2024
Les Arts presenta ‘Cal·líope’, una amena visió de la història de la música per a tota la família
  • Jaume Policarpo firma este espectacle que unix teatre i música per a explicar l'evolució de la música, des de la prehistòria fins als nostres dies
  • El Teatre Martín i Soler acull els dies 27 i 28 de gener dos sessions dobles per al públic familiar, amb localitats que tenen un preu entre 12 i 15 euros

El Palau de les Arts Reina Sofia proposa una amena visió de la història de la música per a tots els públics amb ‘Cal·líope’, un espectacle educatiu que conjumina música, teatre i humor i que es representarà al Teatre Martín i Soler fins al final d'este mes.

‘Cal·líope’ és una producció pròpia de Les Arts que partix d'una idea de Jaume Policarpo, qui també firma el text i la direcció d'escena i compta amb arranjaments musicals de Gonzalo Manglano. L'espectacle, d'una hora de duració, narra -en valencià- l'evolució de la música, des de la prehistòria fins als nostres dies, d'una manera entretinguda i assequible, intercalant moments musicals amb diàlegs i gags plens d'humor.

Les Arts ha programat representacions dins del programa didàctic per a grups escolars de cinqué i sisé de Primària, i per a cursos de Secundària els objectius curriculars dels quals comprenguen la història de la música. Així mateix, el Teatre Martín i Soler albergarà quatre funcions obertes per al públic familiar el 27 i 28 de gener, amb sessions a les 12.00 hores i a les 17.00 hores.

Les sopranos Iria Goti i Elena Zamudio, el tenor Thomas Viñals, el baríton Alejandro Sánchez i els actors Gonzalo Manglano i Arianne Algarra conformen el repartiment de Cal·líope, als qui acompanyen musicalment l'ensamble integrat per la pianista Weronika Mackiewicz, el flautista Alejandro Ortuño i el violonce·lista Gustavo Lapresta.

El repertori musical de l'obra abasta des de les primeres notes musicals de l'home primitiu fins a les últimes avantguardes, sense oblidar els autors imprescindibles com Monteverdi, Bach, Händel, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Richard Strauss o Debussy, entre altres.

Les entrades per a les funcions familiars de Cal·líope es troben ja disponibles en la web de Les Arts a un preu entre 12 i 15 euros.

Galeria d'imatges