Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
#DansaValencia24

Cultura impulsa la creació artística valenciana amb una mostra específica dins del festival Dansa València

18/01/2024
Cultura impulsa la creació artística valenciana amb una mostra específica dins del festival Dansa València
  • El festival fa una convocatòria pública per a un showcase previst el 16 d'abril, que posarà el focus en els artistes regionals
  • L'activitat d'exhibició Focus Valencià està destinada especialment als programadors del Circuit Cultural Valencià

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport impulsa la creació artística valenciana amb una mostra específica dins del festival Dansa València, organitzat a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

En concret, Dansa València realitza una convocatòria pública per a la selecció d'un mínim de tres peces de dansa que conformaran una mostra de creació local. 

La convocatòria va dirigida a artistes, companyies i altres professionals que desenvolupen propostes d'exhibició en les àrees de la dansa i les arts ja estrenades i en gira, així com adaptacions d'obres o d'altres tipus de formats.

El termini de presentació de projectes arranca este 18 de gener i s'estendrà fins al pròxim 9 de febrer. La selecció de les peces serà feta per representants de les associacions sectorials i del Circuit Cultural Valencià. La decisió es donarà a conéixer el 26 de febrer. 

Tots els espectacles es presentaran en sala. Els interessats i les interessades poden ampliar informació en la pàgina web del festival, on es detallen les condicions tècniques i les condicions econòmiques, que han millorat respecte a l'edició passada.

L'exhibició està dirigida als programadors del Circuit Cultural Valencià amb la intenció d'augmentar la presència de les arts del moviment en les programacions regionals. Les obres seleccionades s'exhibiran el 16 d'abril, en el context del festival Dansa València.

Un esdeveniment dinamitzador

“Dansa València busca ser un esdeveniment dinamitzador del sector professional valencià de les arts del moviment. Entre els seus objectius es troba contribuir a la sustentació i a l'expansió de la creació contemporània local i enfortir els circuits valencians de difusió. Amb esta premissa, considerem fonamental la creació de canals fluids de visibilitat i comunicació entre artistes i responsables de programació del territori”, ha explicat la directora del festival, María José Mora.  

Amb eixa finalitat, Dansa València ha iniciat diferents accions, com el projecte anual Impuls a la Dansa, destinat a sostindre i descentralitzar la creació, que entre altres coses ha generat relacions que van més enllà de l'exhibició, com ara estades de creació, residències tècniques i projectes de mediació.

Per a intensificar esta connexió de la creació local amb la seua xarxa natural, el Circuit Cultural Valencià, el festival va posar en marxa l'any passat una mostra específica de peces valencianes que en esta pròxima edició celebrarà la seua segona entrega. 

Així, a Focus Valencià se sumaran altres accions durant el festival, com ara trobades, tallers i mostres, amb les quals es busca activar la presència en el circuit local de propostes menys convencionals, així com descentralitzar l'activitat artística i promoure la normalització del diàleg entre programadors i creadors.

Galeria d'imatges