Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre

L'Institut Valencià de Cultura presenta l'obra 'Coraje de madre' al Teatre Principal de Castelló

19/01/2024
L'Institut Valencià de Cultura presenta l'obra 'Coraje de madre' al Teatre Principal de Castelló
  • La peça teatral, protagonitzada per Pere Ponce i Carmen del Valle, conduïx als horrors de la Segona Guerra Mundial
  • D'altra banda, l'Auditori de Castelló rep l'Orquestra Simfònica de Castelló amb un programa denominat ‘Les escoles vieneses’

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, presenta este diumenge, 21 de gener, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló l'obra Coraje de madre.

En este text, el reconegut dramaturg i director hongarés, George Tabori,  relata com sa mare, Elsa Tabori, es va salvar de ser deportada a un camp d'extermini durant la Segona Guerra Mundial.

La mare, interpretada per Carmen del Valle, corregix diverses vegades la versió del fill, que encarna Pere Ponce, per a matisar els detalls del que va passar. A pesar de la dificultat d'explicar alguns episodis viscuts, l'obra manifesta la necessitat de contar-los. 

L'obra conta la història d'una mare jueva de l'Europa de l'Est en el moment de l'auge dels camps de concentració i de “la solució final”.

La direcció escènica d'Helena Pimenta és un aval perquè este text arribe a l'espectador amb emoció, lleugeresa, vitalitat, respecte o empatia. 

A pesar de la duresa del tema plantejat, no es fuig de l'humor per a acostar la història relatada a l'espectador.

Les entrades tenen un preu d'entre 3 euros a 20 euros i es poden adquirir en la web. Es pot obtindre un descompte de fins al 50 % gràcies a Entrada i +. Quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l'EACC, s'obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l'Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb descomptes.

L'Auditori de Castelló rep l'Orquestra Simfònica de Castelló

D'altra banda, la música també serà protagonista durant el cap de setmana en l'Auditori de Castelló, que acull el dissabte 20 de gener, a les 19.30 hores, l'Orquestra Simfònica de Castelló amb la direcció de Pablo Marqués. 

El concert oferix un programa denominat ‘Les escoles vieneses. Del discurs polític al discurs sonor’, amb peces com l'Obertura Coriolà i la Simfonia núm. 4 de Beethoven o la Simfonia de cambra núm. 2​​​​​​​ de Schönberg.

Este recital forma part de l'abonament d'hivern de l'Auditori de Castelló i les entrades soltes es poden adquirir, a un preu d'entre 6 euros i 16 euros, en taquilla o en la web de l'IVC

Galeria d'imatges