Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
'Les Arts és Òpera'

Christof Loy, nom imprescindible en l'escena operística europea, debuta en Les Arts amb 'Rusalka'

21/01/2024
  • Els seus treballs reconeguts i premiats a Londres, Berlín, Viena o Salzburg l'erigixen com un dels directors més respectats de la seua generació
  • L'estrena d'esta coproducció de Les Arts, amb el Teatre Real, el Liceu i l'Òpera de Dresden, va ser una de les fites operístiques de 2020

El Palau de les Arts Reina Sofía presenta per primera vegada a València un muntatge operístic del reconegut i premiat director d’escena Christof Loy, amb l’estrena, el 30 de gener, de Rusalka, de Dvořák, títol inèdit en el repertori del teatre.

Després d’estrenar a Londres la seua nova producció d’Elektra per al Covent Garden, l’alemany es troba ja a la capital del Túria per a dirigir els assajos d’esta coproducció de Les Arts amb el Teatre Real de Madrid, el Liceu de Barcelona i l’Òpera de Dresden.

Loy ha sigut elegit Director de l’Any en diverses ocasions per la prestigiosa revista alemanya Opernwelt, així com en els International Opera Awards de 2017; ha rebut també el cotitzat Premi Laurence Olivier pel seu Tristan und Isolde en el Covent Garden de Londres (2010), a més del guardó a la millor producció dels International Opera Awards de 2016 per Peter Grimes, a Viena, o el Musical Theater Preis austríac en 2021 pel seu Così fan tutte, a Salzburg.

Nom imprescindible en l’escena operística europea, Christof Loy sobreïx per les seues cuidades i minucioses produccions, des del repertori barroc fins a l’òpera contemporània, que l’han elevat com un dels directors més respectats i cotitzats de la seua generació.

Londres, Berlín, Viena, Salzburg, Munic, Amsterdam o Madrid compten amb l’alemany com un valor segur per als seus nous muntatges, i espera els seus pròxims debuts a Milà (2024) i París (2025), a més de la primera incursió que farà en la lírica espanyola amb la presentació en 2026 al Teatre de la Zarzuela.

L’estrena a Madrid d’esta coproducció de Rusalka, que Les Arts ha realitzat amb el Teatre Real, el Liceu de Barcelona i l’Òpera de Dresden, va marcar una de les fites operístiques més importants en el vell continent el passat 2020.

Artista polifacètic

Christof Loy compagina la seua faceta operística amb altres projectes creatius en l’àmbit escènic, com ara les seues innovadores propostes per a transformar diverses peces de música de cambra (romanços, Lieder, melodies) en peces teatrals com, per exemple, Vetlada Tchaikovsky o recentment Eine Winterreise, amb Anne Sofie von Otter.

En 2021 ha realitzat també el seu primer treball cinematogràfic amb el llargmetratge musical Springtime in Amsterdam, del qual és director, guionista i responsable de la selecció musical.