Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

El circuit musical Sonora continua amb el 'jazz' d'Ales Cesarini a Castelló de la Plana

22/01/2024
El circuit musical Sonora continua amb el 'jazz' d'Ales Cesarini a Castelló de la Plana
  • El contrabajista Ales Cesarini arriba al Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana el dimecres 24 de gener, a les 20.00 hores, amb entrada lliure
  • El circuit Sonora programa 14 concerts de grups i solistes valencians de setembre a març a Guardamar del Segura, Geldo, Castelló de la Plana i Alacant

L'Institut Valencià de Cultura oferix a través de Sonora, el circuit de la música valenciana, l'actuació de jazz del contrabaixista Ales Cesarini al Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana durant la setmana que ve.

El dimecres 24 de gener, a les 20.00 hores, el Museu acull el concert ‘Black Mantra’, amb el qual Cesarini va ser finalista en la categoria de millor disc de fusió i mestissatge en els Premis Carles Santos de 2022. L'entrada al concert és lliure fins que es complete l'aforament. 

Cesarini és una de les figures més actives del jazz valencià, amb una gran versatilitat i capacitat per a explorar i integrar diferents estils amb intensitat i elegància.

En esta ocasió, des de la seua experiència en diferents disciplines musicals, el contrabaixista Ales Cesarini presenta 'Black Mantra', amb la veu del cantant Payoh Soul Rebel com a fil conductor d'este treball. 

Les següents propostes musicals que arribaran a Castelló de la Plana dins d'esta edició del circuit Sonora són Marala, el 3 de febrer, a l'Auditori; Screaming Pillows, el 23 de febrer, a l'Auditori, i Clara Andrés, el 28 de febrer, al Museu de Belles Arts.

El circuit

El circuit Sonora porta per tota la Comunitat Valenciana grups i solistes que van resultar guanyadors o finalistes a l'anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Enguany, Sonora continuarà amb el format posat en marxa en les anteriors edicions i farà parada en quatre localitats, amb diferents concerts durant un mes en cada una.

Les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar del Segura i Geldo, van acollir al final de setembre i octubre diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a jazz, rock o cançó d'autor, amb un format de festival en què en un sol dia es van succeir diferents espectacles. 

Al gener i febrer, Sonora arriba a Castelló de la Plana, amb concerts a l'Auditori i el Museu de Belles Arts, un espai que es va incorporar l'any passat a la programació de Sonora i que ha tingut una gran acollida. 

El circuit conclourà al març a Alacant, de nou amb dos espais de celebració: el Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

Els artistes que formen part d'esta tercera edició de Sonora són Nacho Casado, Smoking Souls, Dani Miquel, Noèlia Llorens 'Titana', Sedajazz, Screaming Pillows, Marala, Ciudad Jara, Identidade, Clara Andrés, Ales Cesarini, Xavi Sarrià, Funkiwis i Jazzwoman.

En esta edició, la imatge gràfica, que apel·la a la transició de l'hivern a la primavera, representada per l'evolució d'unes flors, ha sigut dissenyada per l'estudi Sur+Sur, amb il·lustracions d'Àfrica Pitarch, i l'espot del circuit és de Tresdeu Media. Tota la programació de Sonora es pot consultar en la web circuitsonora.com, en la qual també es poden comprar les entrades, gratuïtes o amb un preu simbòlic que oscil·la entre els 3 i 6 euros.

Galeria d'imatges