Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Trobada conciliació

Susana Camarero defén la igualtat com una “qüestió de drets i de justícia” i apel·la a la responsabilitat “d'allunyar-la” de la ideologia i de la confrontació

24/01/2024
Susana Camarero defén la igualtat com una “qüestió de drets i de justícia” i apel·la a la responsabilitat “d'allunyar-la” de la ideologia i de la ...
  • La vicepresidenta segona ha participat en la trobada DecirHaciendo ‘Conciliar és poder disfrutar de tot’ organitzat per Consum
  • Ha destacat el finançament de projectes municipals per a la conciliació de les famílies amb un pressupost de 16,4 milions d'euros
  • També s'ha referit a les subvencions de programes que fomenten la igualtat, la inserció laboral i l'associacionisme de dones amb ajudes que ascendixen a 1,6 milions en 2024

La vicepresidència segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha defés la igualtat entre hòmens i dones com una "qüestió de drets i de justícia” i ha apel·lat a la responsabilitat de tots i totes “d'allunyar-la de la ideologia, el sectarisme i la confrontació”.   

La vicepresidenta segona ha participat este dimecres en la trobada DecirHaciendo ‘Conciliar és poder disfrutar de tot’, organitzada per Consum per a abordar el tema de la conciliació de la mà de persones expertes en la matèria.

Durant la seua intervenció, Susana Camarero s'ha referit a algun dels aspectes més rellevants en els quals cal incidir perquè la igualtat “siga una realitat”, com l'ocupació, l'emprenedoria, la reducció de la bretxa salarial, la conciliació i la corresponsabilitat i la violència sobre la dona, i, en este sentit, ha assegurat que el Consell accelerarà la implantació de mesures per a aconseguir, com més prompte siga possible, el “canvi cultural” i promoure i afavorir “més equilibri i diversitat”.

És fonamental, ha prosseguit, “trencar eixe sostre de vidre que encara hi ha en la nostra societat amb actuacions que faciliten a les dones habilitats directives, però, també, que acosten a les empreses les dones més preparades per a ocupar estos llocs”.

Referent a això, la vicepresidenta segona s'ha referit als beneficis de la incorporació de la dona en el mercat laboral “com un valor afegit que no podem perdre'ns”, perquè el talent femení, l'actiu i el potencial de les dones és “inqüestionable”.

Així mateix, ha assenyalat els tres eixos “prioritaris i estratègics” des dels quals treballarà el departament d'Igualtat per a combatre les barreres invisibles que hi ha encara en la societat: reduir les desigualtats en l'àmbit de l'ocupació i l'economia, amb especial incidència en la discriminació salarial; donar suport a la conciliació i corresponsabilitat de la vida personal, familiar i laboral; i impulsar la promoció de les dones en els llocs de responsabilitat.

Conciliació i corresponsabilitat

Durant la trobada, Susana Camarero ha insistit principalment en la conciliació i en la corresponsabilitat de la vida personal, familiar i laboral per a garantir la igualtat i la promoció de les dones.

Per a aconseguir este objectiu, s'ha referit a algunes mesures encaminades a aconseguir-ho, com ara horaris més flexibles, el teletreball, promoure la cultura de la productivitat en compte de la presencialitat o la gratuïtat de les escoles de 0 a 3 anys, entre altres.

Dins de les polítiques públiques per a la corresponsabilitat, la vicepresidenta segona ha destacat les ajudes a municipis de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament d'actuacions que fomenten la conciliació des d'un enfocament d'igualtat entre hòmens i dones, i d'esta manera promoure també la creació d'una ocupació de qualitat en el sector de les cures, així com plans de formació en corresponsabilitat i cures destinades als hòmens.

Per a estes ajudes, la partida pressupostària d'enguany és de 16,47 milions d'euros i es finançaran projectes municipals i prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills menors de 16 anys.

D'altra banda, i també amb l'objectiu de fomentar la igualtat, la inserció laboral i l'associacionisme de dones, la Conselleria convoca ajudes per a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes que fomenten la igualtat, la inserció laboral i l'associacionisme de dones. El finançament d'estes convocatòries d'ajudes s'ha establit en 1.615.000 euros.

Galeria d'imatges