Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
EPA

El secretari autonòmic d'Ocupació afirma que la Comunitat Valenciana tanca 2023 amb 82.100 llocs de treball més

26/01/2024
  • Antonio Galvañ assegura que el Consell està treballant en l'atracció d'inversions, el reforç dels sectors productius valencians i la modernització del Servici d'Ocupació
  • “Este Consell és realista i està treballant per a generar un entorn de confiança per a les empreses”
     

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat este divendres les xifres de l'Enquesta de la població activa del quart trimestre oferides per l'Institut Nacional d'Estadística.

Galvañ ha destacat que en l'últim any, segons les dades de l'EPA, la desocupació s'ha reduït en 14.100 persones (-4,06 %) a la Comunitat Valenciana. Així mateix, s'han creat 82.100 d'ocupacions (+3,7 %), mentre que el volum d'actius s'ha incrementat en 68.100 persones (+2,65 %).

“Hi ha hagut una creació d'ocupació molt important, estem en la xifra de població activa més alta pràcticament de la història de la Comunitat Valenciana” ha subratllat.

No obstant això, Galvañ ha reconegut que les dades d'ús de l'últim trimestre no han sigut positives per a la Comunitat Valenciana: "Este Consell si es caracteritza per alguna cosa és per ser molt realista, perquè l'única manera de treballar eficaçment és sobre bases reals i dades reals” ha assenyalat.

En este sentit, ha avançat quines són les accions que el Consell està duent a terme. Així, ha assenyalat que la Generalitat està treballant de manera intensa a atraure inversions. “Volem que la Comunitat Valenciana siga un territori en el qual tot el món se senta còmode i segur per a invertir, i som molt potents en la captació d'inversions com s'ha acreditat ja en els últims temps”, ha informat.

A més, el segon aspecte en el qual s'està incidint, segons ha declarat Galvañ, és en el suport als sectors tradicionals. “Tenim sectors industrials i un sector turístic que probablement tornarà a tindre un any de rècord, però hi ha sectors industrials que en este moment estan passant per dificultats com el de la ceràmica, el tèxtil i la reconversió industrial en el sector de l'automoció”, ha destacat.

Finalment, el tercer aspecte en el qual el Consell vol incidir és en el Servici Autonòmic d'Ocupació. El responsable d'Ocupació ha assegurat que LABORA es modernitzarà, per a acostar-lo a les necessitats reals dels sectors productius i, sobre eixa base, planificar tota l'estratègia de treball de formació i de foment d'ocupació.

Segons les dades del trimestre, la població activa a la Comunitat Valenciana se situa en 2.633.800, xifra rècord de població activa. Així mateix, la població ocupada és de 2.300.800 persones, la millor dada d'ús d'un quart trimestre des que es tenen dades.
 

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ