Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
En el marc de Fitur

La Generalitat i OUIGO s'alien per a afavorir la desestacionalització i augmentar l'arribada de visitants a la Comunitat Valenciana

26/01/2024
La Generalitat i OUIGO s'alien per a afavorir la desestacionalització i augmentar l'arribada de visitants a la Comunitat Valenciana
  • Nuria Montes i la directora general d'OUIGO España, Hélène Valenzuela, han firmat un acord de col·laboració en el marc de Fitur
  • La consellera assenyala que es promocionarà la Comunitat Valenciana en els trens de la companyia per a estimular el flux de passatgers

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assegurat que un dels objectius de la presència en Fitur és augmentar el nombre de turistes que arriben a la Comunitat Valenciana durant tot l'any per a afavorir “la desestacionalització en el sector”.

Per a això, entre altres accions dutes a terme en Fitur, la titular de Turisme va firmar esta setmana un acord d'intencions amb la directora general d'OUIGO España, Hélène Valenzuela, per a “augmentar l'arribada de visitants a la Comunitat Valenciana a través del ferrocarril”.

Mitjançant esta aliança, Turisme i OUIGO treballaran conjuntament per a promocionar la regió com a destinació turística en les diferents rutes de transport que té la companyia ferroviària.

En concret, en la identificació, concreció, desenvolupament i posada en valor d'activitats de promoció dels recursos turístics de la Comunitat Valenciana, orientades cap a un turisme i productes diferenciadors i enriquidors de l'oferta, tot això basat en accions i programes encaminats a atraure visitants i l'ús dels servicis de transport ferroviari d'OUIGO España.

Nuria Montes ha destacat la importància de fomentar este mitjà de transport per a atraure visitants de tots els punts d'Espanya a la Comunitat Valenciana. “L'objectiu és afavorir la desestacionalització a través de la mobilitat sostenible que representa el ferrocarril per als visitants que vulguen conéixer la nostra terra”, ha explicat.

La responsable de la política turística del Consell ha ressaltat l'aposta d'este operador per la Comunitat Valenciana, “com a eix prioritari per a incrementar fluxos turístics, però també de negocis, amb Madrid i la resta d'Espanya, gràcies a la seua competitivitat i preus atractius”.

Per la  seua part, la directora general d'OUIGO España, Hélène Valenzuela, ha recordat que “el compromís amb la Comunitat Valenciana és de llarg termini i es remunta a octubre de 2022 amb l'obertura de la línia de València i a abril de 2023 amb l'inici d'operacions a Alacant, el qual es va reforçar amb l'ampliació del nombre de freqüències per a les dos destinacions al desembre de l'any passat. Este és un pas més amb el qual volem continuar aportant al desenvolupament d'un turisme sostenible a la regió”.

Actualment, OUIGO opera tres freqüències Madrid-Alacant (una es prolongarà fins a Valladolid a partir d'abril d'enguany) i cinc anades i tornades entre Madrid i València. A més, en els pròxims mesos ampliarà estàs connexions amb la ciutat d'Elx.

Galeria d'imatges