Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
En Fitur 2024

Nuria Montes destaca l'aposta del Consell pel foment d'una estratègia turística centrada en la sostenibilitat

26/01/2024
Nuria Montes destaca l'aposta del Consell pel foment d'una estratègia turística centrada en la sostenibilitat
  • L'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur ha acollit el lliurament de certificacions de sostenibilitat ICTE a les entitats que han obtingut la S de Sostenibilitat turística en 2023
  • Un total de 36 entitats de la Comunitat Valenciana han obtingut la marca S de Sostenibilitat
  • La consellera de Turisme també ha participat en la presentació del 70 aniversari del Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevieja
     

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat l'aposta del Consell pel foment d'una estratègia turística centrada en la sostenibilitat, i ha manifestat que per això “participem activament en diferents iniciatives sostenibles, com el pilotatge de la S de Sostenibilitat”.

Així ho ha afirmat Nuria Montes en Fitur, durant el lliurament de les certificacions de sostenibilitat de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) a les entitats turístiques de la Comunitat Valenciana que han obtingut la marca S de Sostenibilitat en 2023.

Un total de 36 entitats de la Comunitat Valenciana han obtingut esta certificació, en un acte en el qual, a més de la titular de Turisme, també ha participat el president de l'ICTE, Miguel Mirones.

La consellera ha explicat que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola per a impulsar les marques Q de Qualitat Turística i S de Sostenibilitat, entre l'oferta turística de la Comunitat Valenciana a través d'un conveni que en 2023 va suposar un import de 160.000 euros.

El conveni de col·laboració de 2023 va incloure dos objectius: d'una banda, els incentius a la renovació i el manteniment de la certificació Q o de la S, subvencionant el cost d'auditoria i el de drets d'ús de la marca.

L'altre objectiu del conveni subscrit entre Turisme CV i l'ICTE en 2023 va incloure el pilotatge del certificat S de Sostenibilitat. Esta línia consistix a ajudar les empreses a la consecució d'este segell, segons les especificacions tècniques de l'ICTE, que té com a objectiu la contribució a la consecució d'almenys tres objectius de desenvolupament sostenible (ODS) dels 17. 

Actualment, hi ha 313 certificats de S Sostenibilitat turística a escala nacional, i la Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma en el rànquing nacional, amb 100 certificats. 

La consellera Nuria Montes ha posat l'accent principalment que el Govern Valencià treballa per a promoure pràctiques sostenibles dins del sector turístic. “El nostre objectiu és mitigar l'impacte del turisme, millorant la sostenibilitat”, ha destacat Montes, per a qui és primordial “demostrar que som una destinació oberta, dinàmica, mediterrània, en què la sostenibilitat és un valor i una realitat fonamentals”.

70 aniversari Havaneres Torrevieja

Nuria Montes també ha participat en Fitur 2024 en la presentació del 70 aniversari del Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevieja, junt amb l'alcalde del municipi, Eduardo Dolón, i el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez.

Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb l'Ajuntament de Torrevieja a través d'un conveni per a impulsar les festes declarades d'interés turístic en el municipi, com la Setmana Santa, el Carnestoltes, o el Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevieja. En 2023 l'import del conveni va ser de 40.000 euros i per a 2024 s'incrementarà fins als 85.000 euros. 

Galeria d'imatges