Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació inicia la formació del professat per al programa artístic Escolarts

28/01/2024
Educació inicia la formació del professat per al programa artístic Escolarts
  • Es tracta d'un programa didàctic impulsat per la Direcció General d'Innovació i Inclusió en el qual confluïxen projectes de música, ràdio, teatre i dansa 
València.

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha iniciat la formació del professorat per al programa artístic Escolarts, que, impulsat per la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa, agrupa quatre modalitats de projectes de música, ràdio, teatre i dansa.

La modalitat 'Escola canta' treballa en la interpretació i representació d'una cantata a final de curs creada a propòsit per al projecte educatiu. Este projecte permet, a més, posar en contacte l'alumnat i el professorat amb les bandes de música de la localitat o localitats veïnes.

En 'Escola dansa', l'alumnat interpreta una sèrie de coreografies creades per docents especialitzats en dansa i moviment. L'objectiu d'este projecte és fomentar la creativitat i expressivitat de l'alumnat a través del llenguatge corporal i del moviment, així com fer arribar a tota la comunitat educativa cançons i melodies d'artistes valencians i altres cultures.

Per part seua, en 'Escola fa teatre' es promou l'ús de la llengua oral i escrita en l'àmbit de la literatura i de l'art dramàtic, a través de la representació de quatre obres de teatre escrites per autors valencians.

Finalment, 'Escola fa ràdio' promou l'ús de la llengua oral i escrita en l'àmbit dels mitjans de comunicació, potencia l'aprenentatge de les llengües i la creativitat artística a través de creació de programes de ràdio o pòdcasts.

“El programa Escolarts és un dels projectes impulsats des de la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa amb més participació per part dels centres educatius”, ha explicat la directora general Xaro Escrig. Per províncies, participen 225 centres d'Alacant, 175 de Castelló i 437 de València. Dels quatre programes, el que registra una major participació dels centres és 'Escola canta', amb 284 participants. 

Els centres reben formació entre els mesos de gener a març per a disposar dels materials i recursos necessaris per a desenvolupar cada una de les modalitats. El desenvolupament d'estos projectes implica la col·laboració i treball conjunt de centres educatius, ajuntaments, alumnat i famílies per a poder portar endavant totes les tasques necessàries. 

Este cap de setmana es realitza la formació d''Escola canta' a la província d'Alacant i d''Escola dansa' a la província de Castelló, i d'esta manera es continua amb la formació iniciada fa una setmana i que s'allargarà fins al final de febrer. 
 

Galeria d'imatges