Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Places de difícil cobertura

Educació cobrix totes les vacants d'informàtica després de l'exempció del màster de Secundària

29/01/2024
  • L'exempció del màster va ser acordada en el Ple del Consell del 17 de gener i té caràcter transitori
  • “El resultat de les adjudicacions del divendres no ha pogut ser més satisfactori, ja que quedaven 61 places sense cobrir d'Informàtica i Sistemes i Aplicacions Informàtiques, i s'han presentat 214 aspirants”, explica la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha cobert totes les vacants d'Informàtica i Sistemes Informàtics després de l'exempció del màster de Secundària acordat pel Ple del Consell el passat dia 17.

Des de l'inici de curs s'havia detectat la falta de professionals que pogueren impartir esta matèria, un problema que ja s'havia registrat en anys anteriors i que és comú a altres comunitats autònomes (CA). La Conselleria d'Educació, juntament amb altres CA amb les mateixes dificultats, va sol·licitar el mes d'octubre passat al Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports la convocatòria extraordinària de la Comissió de Personal de la Conferència d'Educació per a abordar este problema, sense que hi haja hagut resposta.

Durant estos mesos des de la Conselleria s'han adoptat altres mesures que han aconseguit reduir la falta de professorat d'Informàtica i Sistemes Informàtics, com l'enviament de correus electrònics a les persones integrants de les borses actuals o als qui no van superar el procés selectiu d'oposició, si bé no va ser suficient per a cobrir totes les places.

Així, divendres passat va tindre lloc la primera adjudicació de places de difícil cobertura en la qual els aspirants a impartir classes d'Informàtica i Sistemes Informàtics ja podien concórrer amb l'exempció temporal del màster. “El resultat no ha pogut ser més satisfactori, ja que hi havia 61 places sense cobrir i es van presentar 214 persones, un nombre molt superior al que ha sigut habitual en els últims mesos”, explica la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho.

Sancho ha explicat, així mateix, que un alt percentatge de les persones que s'han presentat “estaven en borsa perquè van fer classe durant la pandèmia de Covid i no tenien el màster, però sí que tenen experiència docent”.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho