Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Subvencions als ajuntaments

Innovació presenta per primera vegada juntament amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania

30/01/2024
La directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, presenta les ajudes al sector juntament amb la FVMP
  • Les entitats locals poden sol·licitar subvencions per a l'organització de fires, la renovació de mercats municipals, l'adaptació dels mercats ambulants, la creació o manteniment d'agències d'innovació comercial i la promoció de l'artesania
  • La directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, assegura que "l'objectiu és agilitzar al màxim les sol·licituds, que es poden presentar fins al pròxim 9 de febrer"

La directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, s'ha reunit este dimarts amb alcaldes, regidors i representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) als quals ha detallat les diferents ajudes i subvencions a les quals poden optar els més de 540 ajuntaments valencians.

Segons ha destacat Sáez, “mai fins ara s'havien presentat juntament amb l'FVMP estes ajudes al comerç, l'artesania i el consum perquè el nostre objectiu és que es puguen agilitzar al màxim les sol·licituds des de l'àmbit local i des de tots els racons de la Comunitat Valenciana. Esta, a més, és la primera de moltes altres col·laboracions futures entre Comerç i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.”

Maribel Sáez, la direcció general de la qual pertany a la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha recordat que, segons les bases reguladores vigents, “les entitats locals poden demanar subvencions per a l'organització de fires, la renovació de mercats municipals, l'adaptació dels mercats ambulants, la creació d'agències per al foment de la innovació comercial o la promoció de la producció artesanal, entre altres matèries.”

Respecte a les fires locals, es preveuen subvencions de fins al 70 % amb un import màxim de 10.000 euros. La reforma dels mercats municipals i les infraestructures que acullen els mercats ambulants poden obtindre ajudes del 100 %. En els dos casos el límit és de 50.000 euros.

Així mateix, s'ajuda la creació o el manteniment d'agències locals per al foment de la innovació comercial els programes d'actuació de les quals incloguen accions promocionals i impuls del comerç local o l'actualització i manteniment de programes i ferramentes telemàtiques de gestió. Cada ajuntament sol·licitant podrà obtindre fins a 25.000 euros per estos conceptes.

A més, la implantació o manteniment d'espais expositius destinats a la promoció de la producció artesana local també és subvencionable en un 100 % fins a un límit de 10.000 euros.

Més de 20 milions

Totes estes ajudes s'inclouen en la convocatòria general de subvencions per valor de més de 20 milions d'euros a les quals poden optar fins al 9 de febrer tant ajuntaments com les empreses i les associacions professionals de comerciants, consumidors i artesans de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, la reunió d'este dimarts amb l'FVPM ha sigut precedida d'altres dos reunions amb les associacions sectorials de València i Alacant i seguirà el dimecres amb una trobada similar a Castelló de la Plana. A més, s'ha programat un seminari web amb l'Oficina de Comerç i Territori-Pateco del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

La directora general ha recordat que, en paral·lel, el seu departament continua treballant en l'elaboració d'unes noves bases reguladores per a la concessió d'estes ajudes. L'objectiu és donar resposta a les últimes demandes del sector com, per exemple, impulsar la digitalització de les associacions representants de les persones usuàries i consumidores, assentar el comerç de proximitat per mitjà del relleu generacional, o fomentar el consum de les generacions més jóvens en els comerços de la seua població, entre altres.

Galeria d'imatges