Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Inclusió social

La directora general de les Persones amb Discapacitat subratlla la utilitat de la guia digital d'accessibilitat de Codifiva per a les persones amb mobilitat reduïda

31/01/2024
  • Bárbara Congost ha assistit a la presentació de Cultura és vida, la guia digital d'accessibilitat de la Cultura Valenciana
  • A través d'esta guia, les persones amb mobilitat reduïda “coneixen les condicions d'accessibilitat del centre cultural o de l'esdeveniment” abans d'assistir-hi

La directora general de les Persones amb Discapacitat, Bárbara Congost, ha destacat la utilitat que suposa la guia digital d'accessibilitat, impulsada per la Coordinadora de Persones amb Diversitat Funcional Física de la Comunitat Valenciana (Codifiva), per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que “amb esta coneixen de primera mà les condicions d'accessibilitat en les quals es troba el recinte”.

Bárbara Congost ha fet estes declaracions després d'assistir a la presentació de Cultura és vida, la guia digital d'accessibilitat de la Cultura Valenciana, que ha tingut lloc al Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) de València.

Este manual digital és un projecte d'innovació social, cultural i tecnològic que pretén fomentar la participació de les persones amb mobilitat reduïda (PMR) en la cultura.

A través de la guia digital es facilita l'accés posant en coneixement les condicions d'accessibilitat de l'esdeveniment o el centre cultural abans d'assistir-hi. D'esta manera, les persones amb mobilitat reduïda “són les que directament avaluen l'accessibilitat del centre segons les necessitats que tenen per a poder acudir-hi i preparar-ne millor l'assistència a l'espai”, ha manifestat la directora de les Persones amb Discapacitat.

A més, la guia s'engloba en el projecte conduït per la plataforma web culturaesvida.org que té com a objectius, a més de millorar l'accessibilitat dels centres culturals, fomentar la participació de les persones amb mobilitat reduïda, incloses les persones amb diversitat funcional, en els esdeveniments culturals, i fer més inclusius els canals de venda en línia.

Este projecte, que impulsa la Coordinadora de Persones amb Diversitat Funcional Física de la Comunitat Valenciana (Codifiva), és finançat a càrrec de la Convocatòria de Subvencions per a desenvolupar programes i servicis de promoció d'autonomia de persones amb diversitat funcional de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge.

Codifiva és una associació sense ànim de lucre, fundada en 1988, que promociona la integració, la normalització, la millora de la qualitat de vida i la defensa dels interessos de les persones amb diversitat funcional en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.