Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació recorda al Ministeri que la Comunitat Valenciana “fa temps que treballa per a regular l'ús dels mòbils en les aules”

31/01/2024
Educació recorda al Ministeri que la Comunitat Valenciana “fa temps que treballa per a regular l'ús dels mòbils en les aules”
  • La Conselleria modificarà el decret de convivència i desenvoluparà l'ordre perquè els centres sàpien com actuar davant d'este tema
  • La directora general d'Innovació i Inclusió Educativa qualifica de “contrasentit” la reunió informal amb el Ministeri
  • Insta el Govern central a tractar este tema amb experts, ja que “no és un tema polític”

La directora general d'Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha assenyalat que “la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació fa mesos que treballa en la regulació de l'ús dels dispositius mòbils en els centres educatius de la Comunitat”.

La directora general s'ha connectat telemàticament a la reunió informal convocada per la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, per a tractar este assumpte. “Considere que és un contrasentit esta reunió, ja que som les comunitats autònomes les que tenim competències en esta matèria i treballem ja en això, per la qual cosa esta reunió no ens ha aportat res nou”. 

En este sentit, la directora general ha recordat que la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació “modificarà l'actual decret de convivència 195/2022, que deixa molt oberta l'autonomia dels centres quant a l'ús dels mòbils, i considerem que és necessari establir una base que els facilite les decisions”.

“A més, l'actual decret no té una ordre que ho desenvolupe, per la qual cosa també desenvolupem eixa normativa que ajude els col·legis i instituts a l'hora de prendre decisions sobre este tema”, hi ha afegit la directora general d'Innovació i Inclusió Educativa.

D'altra banda, Xaro Escrig ha instat el Ministeri que tracte este tema amb experts; “no és una cosa política, hem de comptar amb l'opinió dels qui realment saben d'esta matèria, tal com fem a la Comunitat Valenciana”.

En este sentit, la directora general ha matisat que “no podem parlar sols de mòbils, sinó de dispositius electrònics, perquè tenen el mateix accés a informació”, i ha incidit en la importància “d'usar els dispositius electrònics de la Conselleria per als fins pedagògics, ja que compten amb control d'accés i garantixen no accedir a contingut inapropiat”.

Finalment, Escrig ha lamentat que el Ministeri no haja convocat una conferència sectorial per a tractar este tema, “tal com han demandat diverses comunitats autònomes, entre estes, la Comunitat Valenciana”. 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la directora general d'Innovació i Ordenació Educativa, Xaro Escrig