Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Vetes de mercat

Labora i la Federació Empresarial de la Fusta i Moble col·laboraran per a atraure jóvens a este sector amb gran ocupabilitat

01/02/2024
Labora i la Federació Empresarial de la Fusta i Moble col·laboraran per a atraure jóvens a este sector amb gran ocupabilitat
  • El secretari autonòmic d'Ocupació ha mantingut una trobada amb el president de la Federació de la Fusta i Moble en el Labora Formació de Catarroja
  • Esta trobada forma part de la ronda de contactes que està mantenint Labora amb els diferents sectors valencians per a detectar vetes de mercat, de la mà de la CEV

Labora, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, i la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (Fevama) col·laboraran per a atraure jóvens a este sector amb gran ocupabilitat. Esta és una de les principals conclusions a les quals s'ha arribat després de la reunió que han mantingut el secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, amb el president de Fevama, Alejandro Bermejo, en el Labora Formació de Catarroja.

El sector de la fusta necessita "mà d'obra" de manera urgent, segons ha traslladat el seu representant, Alejandro Bermejo, que ha incidit en la reunió en què es tracta d'una activitat econòmica amb alta remuneració, estabilitat i alta ocupabilitat. “En estos moments tenim desocupació zero”, ha insistit el president de Fevama en les seues declaracions.

Durant la trobada s'han explorat diverses accions per a promoure l'interés de la societat “en este sector de futur”. Així, es realitzaran xarrades en els instituts d'Educació Secundària amb l'objectiu d'informar les persones jóvens de les característiques d'esta activitat econòmica. Així mateix, s'ha posat damunt de la taula que siguen els mateixos empresaris els que puguen impartir formació professional sobre la base de la nova legislació sobre formació professional.

Esta trobada forma part de la ronda de contactes que estan mantenint els responsables de Labora amb els diferents sectors valencians per a detectar vetes de mercat, de la mà de la CEV, i poder configurar el mapa de l'ús de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, el secretari autonòmic d'Ocupació ha destacat que Labora vol ser un organisme eficient per a la societat valenciana i promoure formació en els sectors econòmics que realment generen interés a l'empresariat valencià.

Galvañ ha recordat que Labora oferix més de 5.600 accions formatives totalment gratuïtes que beneficiaran 150.000 persones de la Comunitat Valenciana. “El nostre objectiu ara", ha delimitat el responsable de l'organisme públic, "és fer eixa formació més atractiva per a les empreses valencianes".

Observatori de Necessitats Formatives

Durant la trobada s'han abordat també les conclusions de l'Observatori de Necessitats Formatives del Sector de la Fusta i el Moble de la Comunitat Valenciana. Segons l'estudi, les competències transversals, com ara la mediació de conflictes, el treball col·laboratiu, la prevenció de riscos i la formació ISO o EFQM, són les competències més demandades per a cobrir les necessitats actuals de les empreses.

En este observatori han participat un total de 127 empreses del sector vinculades a Fevama, que representen al 45 % de la indústria de la fusta, el 37 % de la del moble i el 18 % del comerç a l'engròs de fusta.

D'este estudi es desprén també que l'especialització en economia circular ocupa el segon lloc, sobretot qualitat i medi ambient, RSC i gestió de residus. Així mateix, ha revelat que saber anglés i dominar les competències personals i interpersonals o softskills, com ara col·laboració, motivació i treball en equip, entre altres, són també competències altament demandades per les empreses.

Galeria d'imatges