Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Consell del Poble Gitano

Igualtat destina 10 milions d'euros al foment i promoció de la diversitat ètnica, cultural i religiosa a la Comunitat Valenciana

01/02/2024
Igualtat destina 10 milions d'euros al foment i promoció de la diversitat ètnica, cultural i religiosa a la Comunitat Valenciana
  • La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat ha presidit la reunió del Consell Valencià del Poble Gitano
  • S'ha abordat l'elaboració d'un nou pla estratègic per a la inclusió, respecte i visibilització de les persones gitanes
  • El programa socioeducatiu Kumpania continua enguany amb la participació de 801 alumnes i 128 famílies

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge destinarà este any 10 milions d'euros per al foment i promoció de la diversitat ètnica, cultural i religiosa a la Comunitat Valenciana.

Així ho han destacat la secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, i el director general de Diversitat, Stephane Soriano, en la reunió del Consell Valencià del Poble Gitano, que ha tingut lloc este dijous i en la qual s'ha informat, entre altres qüestions, sobre les actuacions en matèria de diversitat previstes i dirigides al poble gitano.

Asunción Quinzá ha explicat que esta partida econòmica de 10.361.000 euros suposa el “69 % del pressupost total de la direcció general de Diversitat”, la qual cosa demostra el “compromís del departament que dirigix Susana Camarero per aconseguir avanços significatius en àrees on encara continua havent-hi exclusió”.

L'objectiu, ha assenyalat, és contribuir a una convivència “solidària i respectuosa” entre les diferents comunitats i cultures que conformen la Comunitat Valenciana, proposant “actuacions que l'enriquisquen en la seua diversitat, amb igualtat d'oportunitats, igualtat de tracte, igualtat de gènere i la no-discriminació de la població gitana”.

Consell Valencià del Poble Gitano

En la composició del Consell Valencià del Poble Gitano destaca la majoria dels i les vocals pertanyents al teixit associatiu gitano, juntament amb representants de l'administració del Consell en matèria d'educació, sanitat, habitatge i ocupació, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de la Càtedra de Cultura Gitana i de les universitats públiques valencianes.

Durant la reunió del Consell d'este matí, s'ha abordat l'elaboració d'un nou pla estratègic per a la inclusió, respecte i visibilització del poble gitano amb indicadors específics, mesurables i assolibles i amb les fases i terminis per a aconseguir-los.

Asunción Quinzá ha explicat que per al seu desenvolupament es tindran en compte els resultats de l'Estratègia valenciana per a la igualtat i la inclusió del poble gitano 2018-2023, sol·licitats ja a totes les direccions i organismes implicats “per a conéixer les actuacions realitzades, analitzar-les, traure conclusions i redactar, de manera participativa, la nova estratègia per als pròxims anys”.

Programa Kumpania

Així mateix, s'ha tractat la implantació i els resultats del programa de caràcter socioeducatiu Kumpania per a la infància, adolescència i joventut gitana, posat en marxa en 2019 i que en estos moments compta amb 28 programes en nou municipis de la Comunitat Valenciana: 14 d'Impulsa Kumpania, 10 de Kumpania i 4 de Kumpania +.

En l'actualitat, un total de 801 alumnes i 128 famílies estan participant en estos programes. Per a la seua execució, la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge destinarà este any 9 milions d'euros.

Asunción Quinzá ha finalitzat assegurant el compromís del Consell de “continuar avançant en la lluita contra la discriminació i estereotips de la població gitana, garantir la seua plena inclusió i participació en la societat valenciana i el reconeixement i l'efectivitat dels seus drets”.

Galeria d'imatges