Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Desocupació

El secretari autonòmic d'Ocupació afirma que “la xifra de persones desocupades de la Comunitat és la menor d'un mes de gener des de 2008”

02/02/2024
  • Galvañ explica que l'increment de la desocupació al gener és habitual per la fi de la campanya nadalenca
  • Atracció d'inversions, modernització del nostre Servici d'Ocupació per a fer-lo més eficaç i suport als nostres sectors productius seran les línies en les quals treballarà el Consell per a incentivar el mercat de treball

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat hui les xifres de desocupació registrades del mes de gener fetes públiques pel Ministeri de Treball, que reflectixen un increment de 4.363 persones desocupades més, la qual cosa representa una variació mensual de l'1,34 %.

Galvañ ha explicat que és habitual que el mes de gener es presente amb increments en la xifra de desocupats, ja que acaba la campanya de Nadal. No obstant això, ha ressaltat que es tracta de la “xifra de persones desocupades més baixa des de fa setze anys, des de 2008”.

Així mateix, ha remarcat que en termes interanuals s'ha produït un descens en el nombre de població en desocupació de -16.135 (-4,68 %) i la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més ha descendit la desocupació, per darrere d'Andalusia i Canàries.

Respecte a l'afiliació, en este últim any ha augmentat a la Comunitat Valenciana en 58.174 afiliacions més, un 2,8 %, dos dècimes per damunt de la mitjana d'Espanya.

El director general de Labora ha detallat que la desocupació s'ha incrementat sobretot en el sector servicis, conseqüència de la fi de la campanya nadalenca (2,03 %), en l'agricultura (1,25 %) i en el col·lectiu sense ocupació anterior (0,34 %). Per contra, ha subratllat que la desocupació baixa en la construcció (-0,91 %) i en la indústria (-0,51 %).

“Estes xifres demostren que els nostres sectors productius continuen sent sòlids i resistixen la crisi internacional”, ha valorat. Així mateix, ha avançat que el Consell dirigit per Carlos Mazón posarà en marxa mesures per a apuntalar i consolidar les contractacions en els sectors tradicionals de la Comunitat Valenciana.

Antonio Galvañ ha avançat quines són les línies de treball en les quals està treballant el nou Consell per a consolidar el mercat de treball: “Atracció d'inversions, modernització del nostre Servici d'Ocupació per a fer-lo més eficaç i suport als nostres sectors productius que estan patint amb el context internacional”, ha informat.

Quant a la contractació, este mes s'han registrat 99.549 contractes, dels quals 49.666 són indefinits (49,9 % del total), un 23,2 % més de contractació indefinida que el mes passat.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ