Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Mobilitat sostenible

L'Ivace ajuda, amb 17 milions d'euros, a comprar 3.600 vehicles elèctrics i implantació de 565 punts de recàrrega a Alacant

03/02/2024
  • El termini per a acollir-se a estes ajudes s'allargarà fins al 31 de juliol de 2024

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), ha concedit fins a esta data un total de 17 milions d'euros per a comprar 3.600 vehicles elèctrics i implantar 565 punts de recàrrega a la província d'Alacant, en el marc del pla Moves III.

Segons ha explicat la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, el sector del transport “és el de més consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament tot este consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

Cal recordar que a través d'este programa Ivace Energia atorga ajudes econòmiques de 7.000 euros per als particulars, autònoms i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 5.000 euros per als híbrids endollables.

Les ajudes es concedixen per lots i del total concedit fins al moment, 14 milions es destinen a l'adquisició de vehicles i 3 milions d'euros seran per a implantar punts de recàrrega. El termini per a acollir-se a estes ajudes s'allargarà fins al 31 de juliol de 2024.

Pel que fa a les ajudes a vehicles, 2.400 són elèctrics purs i els 1.200 restants corresponen a híbrids endollables. En el cas dels punts de recàrrega, dels 565 punts amb suport, 347 són per a punts de recàrrega en habitatges particulars, 98 són punts de recàrrega semiràpida i 120 corresponen a punts de recàrrega ràpida o ultraràpida. 

Així doncs, Alacant concentra el 35,5 % de totes les ajudes concedides fins a la data a la Comunitat Valenciana. A més, el termini per a sol·licitar les ajudes s'ha ampliat fins al 31 de juliol de 2024.

Per al director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat als modes de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap als que estan propulsats amb energies alternatives, en particular, els vehicles elèctrics”.

A judici seu, este tipus de vehicles “encara té dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar-hi ajudes que animen a l'adquisició d'esta mena de vehicles”.

Així doncs, Ivace Energia subvenciona l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) de vehicles nous d'energies alternatives. Poden accedir-hi particulars, empreses i entitats sense ànim de lucre. 

Per a accedir a les ajudes, cal posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; estos seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes.