Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Infraestructures educatives

Educació iniciarà converses amb l'Ajuntament de Villena perquè el municipi tinga un nou centre educatiu

02/02/2024
Educació iniciarà converses amb l'Ajuntament de Villena perquè el municipi tinga un nou centre educatiu
  • El nou centre podria unificar el CEIP 'Príncipe Don Joan Manuel' i el CEIP 'La Celada', ja que els dos necessiten actuacions de millora
  • José Antonio Rovira apunta que l'expedient de lesivitat sobre l'ampliació del pla Edificant de l'anterior Govern es deu al fet que “un govern en funcions no pot hipotecar les inversions educatives del següent”

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha anunciat este divendres que la Conselleria iniciarà converses amb l'Ajuntament de Villena perquè el municipi compte amb un nou centre educatiu.

Rovira s'ha pronunciat així després de visitar el Col·legi d'Educació Infantil i Primària ‘Príncipe Don Joan Manuel’ i l'Institut d'Educació Secundària ‘Navarro Santafé’ de Villena, juntament amb el director general d'Infraestructures Educatives, Rafel Valcárcel i l'alcalde de la localitat, Fulgencio José Cerdán.

Segons ha explicat el conseller, “era necessari visitar al centre Príncipe Don Joan Manuel per a comprovar el seu estat i verificar les actuacions que requerix, ja que es van incloure en una ampliació del pla Edificant per part de l'anterior Govern estant ja en funcions, de manera il·legal, segons assenyalen els informes jurídics, fora de termini i sense cap mena d'informe econòmic”.

En este sentit ha recordat que “el col·legi Príncipe Don Joan Manuel està en aules prefabricades des de fa ja bastants anys i només fa sis mesos que estem en este Consell”. 

A més, el conseller ha informat que s'ha abordat amb l'ajuntament la situació del col·legi La Celada que també té previstes obres. Així, s'estudiarà la construcció d'un nou centre o la unificació dels dos col·legis públics ja que, com ha apuntat Rovira, “la parcel·la és molt bona i es podria plantejar la construcció d'un centre que done servici a tot l'alumnat".

Així mateix, el conseller ha assenyalat que un govern en funcions “no podia fer una ampliació del pla Edificant, sense informes econòmics i només per a municipis governats per PSPV i Compromís” i ha afegit que l'actual Conselleria “va considerar que calia iniciar un expedient de lesivitat perquè un executiu en funcions no pot hipotecar les inversions educatives del següent Consell”.

Per a Rovira, “els governs en funcions han de dedicar-se a actuacions ordinàries, no a aprovar una ampliació d'un pla sense informes”, i ha subratllat l'escassa inversió real en el pla Edificant en els anys anteriors, “des de 2018 a 2023 es va executar el 23 % del que estava previst”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira