Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Compra pública innovadora

Innovació impulsa la formació de xicotets empresaris i del personal de l'Administració en compra pública innovadora

03/02/2024
Innovació impulsa la formació de xicotets empresaris i del personal de l'Administració en compra pública innovadora
  • El director general d'Innovació destaca la importància de “potenciar el desenvolupament de nous mercats innovadors a través de la contractació pública”

El director general d'Innovació, Juan José Cortés, ha mantingut una reunió de treball amb el director de la Fundació Empresa-Universitat d'Alacant (Fundeum), Rafael Lafont, en què han establit línies d'actuació conjuntes dirigides a impulsar la compra pública innovadora (CPI) en l'Administració pública i en les pimes.

Juan José Cortés ha explicat que la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Innovació, ha previst en els pressupostos una línia de subvenció de 50.000 euros amb l'objectiu d'oferir formació tant al personal de l'Administració com a xicotets empresaris, amb la finalitat de donar a conéixer i impulsar la contractació de solucions innovadores que puguen donar resposta a les necessitats que tenen.

El director general ha destacat la importància de “potenciar el desenvolupament de nous mercats innovadors a través de la contractació pública”. Esta modalitat de contracte advoca per fomentar el paper de les administracions públiques com a motor de la innovació, ja que és un estímul de la cooperació publicoprivada i de l'activació del creixement econòmic.

D'esta manera, ha assenyalat Cortés, “l'Administració pública assumix el rol d'agent impulsor de l'activitat econòmica i catalitzador de la innovació, alhora que oferix oportunitats a emprenedors i pimes del seu entorn local”.

Entre les activitats que es pretenen dur a terme destaca la celebració de diverses jornades de bones pràctiques en matèria de compra pública innovadora, que es duran a terme en diferents localitats de les tres províncies i que pretenen motivar i conscienciar dels beneficis de l'ús d'esta ferramenta.

Galeria d'imatges