President
Marca 'Orgull de Comunitat'

La Generalitat presenta la marca Orgull de Comunitat per a “visibilitzar i celebrar la diversitat i promoure una societat valenciana inclusiva i respectuosa”

03/02/2024
La Generalitat presenta la marca Orgull de Comunitat per a “visibilitzar i celebrar la diversitat i promoure una societat valenciana inclusiva i ...
  • El president de la Generalitat i la vicepresidenta segona han presentat al Benidorm Fest el nou lema que servirà com a valor unificador en totes les campanyes que es realitzen durant esta legislatura en matèria de diversitat
  • Reiteren el compromís del Consell “en la defensa i el respecte de totes les persones i a combatre prejuís basats en l'orientació sexual”
  • Per a este exercici, la despesa pública prevista per a polítiques en matèria de diversitat s'incrementa un 2,4 %
Benidorm.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, han presentat a Benidorm la nova marca Orgull de Comunitat, com a part d’una iniciativa que busca “visibilitzar i celebrar la diversitat i promoure una societat a la Comunitat Valenciana inclusiva i respectuosa”.

En un acte organitzat amb motiu de la celebració del Benidorm Fest, en el qual també ha participat el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, s’ha donat a conéixer este nou lema de la Generalitat amb el qual es vol fer valdre “l’orgull de pertànyer a una comunitat moderna, diversa i tolerant que respecta i valora les diverses orientacions i expressions sexuals presents en la societat”.

En la seua intervenció, Susana Camarero ha reiterat el compromís de tot el Consell “en la defensa i el respecte de totes les persones, a combatre prejuís basats en l’orientació sexual i treballar per a crear un ambient inclusiu i segur on totes les persones se senten acceptades i respectades”.

Orgull de Comunitat servirà com un valor unificador per a totes les campanyes que es duran a terme durant esta legislatura en matèria de diversitat, amb l’objectiu de fomentar la inclusió i el reconeixement de les persones LGTBIQ+.

“Fer diversa la diversitat apostant pel foment de la inclusió, el respecte i la igualtat, per la lluita contra la discriminació i els delictes d’odi, sense fer un pas arrere en la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+, però també per promocionar a la Comunitat Valenciana la diversitat en tots els seus vessants”, hi ha afegit.

La vicepresidenta segona ha mostrat la seua satisfacció perquè siga a Benidorm, precisament, on es presente Orgull de Comunitat. Es tracta, ha assenyalat, d’una ciutat “oberta a totes les nacions, totes les cultures i totes les edats i on la diversitat es convertix en un símbol de fortalesa per a la construcció d’una societat més justa i equitativa”.

Accions previstes en matèria de diversitat

Dins de les accions previstes en esta àrea per a enguany destaca, tal com ja va avançar en Fitur el president de la Generalitat, Carlos Mazón, la participació amb carrossa pròpia en les celebracions de l’Orgull de València, Madrid i Alacant.

En la promoció internacional, la Comunitat Valenciana comptarà amb un estand en l’espai Pink Corner de la fira ITB de Berlín i estarà present en el Dia de l’Orgull Gai a Brussel·les, Colònia, Hamburg o Manchester, a més de realitzar un viatge per a agents i mitjans suïssos LGTBIQ+. En tots estos esdeveniments, es farà valdre la celebració a València dels Gai Games en 2026.

Pressupost i servicis

La despesa pública prevista per a polítiques en matèria de diversitat d’este exercici s’incrementa un 2,4 % en uns pressupostos “reals i transversals” basats en la col·laboració amb col·lectius i ens locals, ha explicat Camarero.

Entre altres actuacions, ha esmentat els programes per a la igualtat LGTBIQ+, que s’incrementen un 50 % fins a arribar als 330.000 euros, o les campanyes que fomenten la diversitat i la coordinació d’accions en esta àrea amb un augment del 121 %, amb un màxim de 635.000 euros.

Pel que fa als servicis públics de la Generalitat, les oficines Orienta oferixen una atenció integral i global d’assessorament i suport a lesbianes, gais, persones trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI), els seus familiars i les persones pròximes.

Este servici, que disposa d’una oficina en cada una de les províncies de la Comunitat Valenciana, compta amb professionals multidisciplinaris de l’àmbit social, psicològic i legal, amb experiència en la realitat LGTBI, que també oferixen informació i assessorament a professionals de diversos sectors que necessiten orientació especialitzada en l’àmbit del col·lectiu.

Comités provincials de diversitat

La vicepresidenta segona ha recordat també la constitució, el mes de desembre passat, de tres comités provincials de diversitat per a donar “més veu a totes les entitats i treballar les administracions de manera conjunta en la coordinació d’actuacions i esdeveniments relacionats amb la diversitat sexual”.

La creació d’estes comissions, ha assenyalat, és el reflex de la “voluntat manifesta” de la Generalitat de constituir un òrgan de treball que “faça valdre la diversitat a la Comunitat Valenciana a través d’esdeveniments LGTBIQ+”. Es tracta d’una iniciativa “innovadora” amb la qual es vol fixar “una línia comuna” en tots els aspectes relacionats amb la diversitat, de manera “transversal” i que compte amb la participació de tots els col·lectius implicats.

Estos tres comités, ha assegurat la vicepresidenta segona del Consell, “sumaran esforços i aniran de bracet” amb les entitats organitzadores d’esdeveniments com, per exemple, la celebració del Dia de l’Orgull.

Galeria d'imatges