Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Recurs residencial

L'IVASS disposa de 429 places de persones amb discapacitat intel·lectual en huit residències a la província de València

05/02/2024
La directora general, María José Rico, ha visitat les 60 persones usuàries ateses a la residència Manises
  • La directora general, María José Rico, ha visitat les persones usuàries ateses a la residència Manises
  • Este centre compta amb un equip multidisciplinari de 61 professionals i oferix un servici d'allotjament, convivència i atenció integral

L'Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, disposa d'un total de 429 places per a persones amb discapacitat intel·lectual en huit residències de la província de València.

La directora general de l'IVASS, María José Rico, ha visitat la residència Manises, que atén 60 persones en cinc unitats de convivència i compta amb una plantilla multidisciplinària de 61 professionals: personal de direcció, administració, fisioterapeuta, treballadora social, psicòloga, tres terapeutes, quatre llocs d'infermeria, tres de responsables de torn i 45 de cuidador.

Després del recorregut per les instal·lacions, María José Rico ha explicat que està efectuant esta ronda de visites pels centres i servicis de l'IVASS, “per a conéixer quines són les seues necessitats i estudiar les actuacions de condicionament d'instal·lacions i equipaments que es requerixen”.

María José Rico ha incidit en què “centres com el de Manises, que presta un servici en règim residencial d'allotjament, convivència i atenció integral, es constituïxen com una llar per a les persones usuàries i el nostre objectiu ha de ser el de poder oferir-los uns recursos adequats amb els suports necessaris, perquè se senten com a sa casa i garantir-los benestar i qualitat de vida”.

Així mateix, la directora general ha destacat "la labor de l'equip de professionals amb els residents, ja que no solament els proporcionen assistència en totes les activitats de la seua vida diària, també potencien les seues capacitats mitjançant el reforç dels hàbits bàsics d'autonomia i la realització d'activitats d'oci necessàries per al desenvolupament integral d'estes persones".

D'altra banda, ha agraït a les famílies de les persones usuàries "la confiança depositada en l'Institut Valencià de Servicis Socials”, i ha assegurat que “continuarem treballant amb el ferm propòsit d'oferir-los el millor servici i impulsar fórmules modernes i eficaces d'atenció i integració de les persones amb discapacitat intel·lectual".

L'IVASS compta amb altres set residències de persones amb discapacitat intel·lectual a la província de València. En concret, les residències Caixa Ontinyent de Xàtiva i Ontinyent, L’Almara a Burjassot, La Humanitat a Cheste, Carmen Picó a Alzira, PRAGA a Rocafort i Bennàger a Aldaia.

Galeria d'imatges