Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Interdepartamental infància

La Generalitat aposta per polítiques transversals i de coordinació per a garantir la protecció i els drets de les famílies, la infància i l'adolescència

06/02/2024
La Generalitat aposta per polítiques transversals i de coordinació per a garantir la protecció i els drets de les famílies, la infància i ...
  • Susana Camarero ha presidit este dimarts la constitució de la Comissió Interdepartamental d'Infància i Adolescència
  • En la reunió s'ha tractat el programa de Garantia Infantil Europea i el grau d'execució de l'actual Estratègia valenciana d'infància i adolescència 

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat el compromís i la voluntat de la Generalitat de treballar amb “polítiques transversals i de coordinació per a garantir la protecció i els drets de les famílies, la infància i l'adolescència en la Comunitat Valenciana”.

La vicepresidenta segona ha presidit la Comissió Interdepartamental d'Infància i Adolescència, convocada este dimarts per a la seua constitució i per a abordar, entre altres qüestions, les actuacions del Consell en matèria de família i els programes d'infància i adolescència.

En la seua intervenció, Susana Camarero ha assegurat que per a l'executiu valencià “la protecció i promoció dels drets de la infància i l'adolescència són un compromís i una prioritat” i, en este sentit, ha insistit que es continuarà treballant per a constituir un “marc estable on se'ls reconega com a subjectes de drets i on es promoga la seua participació activa en la societat”.

Així mateix, ha defés la funció “irreemplaçable de les famílies com a eix vertebrador i de cohesió social”. Per això, ha assenyalat, "millorar les condicions econòmiques, socials i jurídiques de les famílies valencianes és la millor inversió per al futur”.

Comissió Infància i Adolescència

La Comissió Interdepartamental d'Infància i Adolescència és l'òrgan col·legiat encarregat de liderar la coordinació i avaluació de les accions dels departaments del Consell que desenvolupen actuacions que incidisquen en els drets de les xiquetes, xiquets i adolescents.

En la reunió celebrada este matí ha participat Susana Camarero, com a presidenta de la Comissió; el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, com a vicepresident, i la directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, que exercix de secretària. Com a vocals han assistit representants de Presidència de la Generalitat i la resta de conselleries.

En esta primera trobada s'ha encomanat la creació de comissions tècniques de treball per a l'abordatge dels objectius anuals: Estratègia valenciana d'infància i adolescència; polítiques transversals de família i el programa de Garantia Infantil Europea.

Atés que la vigència de l'Estratègia valenciana d'infància i adolescència finalitza l'any que ve, s'ha abordat també la col·laboració de les diferents conselleries i la constitució d'un grup tècnic que faça noves aportacions i suggeriments en la línia de l'actual executiu per a aprovar una nova estratègia per als anys 2024-2028.

Entre les funcions de la comissió, a més d'avaluar i coordinar les actuacions de la Generalitat en matèria d'infància i adolescència, també s'encarrega d'impulsar l'elaboració de l'informe d'impacte d'infància de la llei de pressupostos de la Generalitat; fer el seguiment de les propostes del Consell de la Infància i Adolescència; impulsar l'ús coordinat de les tecnologies de la informació i la comunicació per al desenvolupament de polítiques integrals, i coordinar l'actuació de l'executiu autonòmic en relació a l'Estratègia valenciana d'infància i adolescència.

Galeria d'imatges