President
Sectors productius

Carlos Mazón: “Estem fent tots els esforços que hi ha a l'abast de la Generalitat per a donar resposta a la situació excepcional del sector ceràmic”

07/02/2024
Carlos Mazón: “Estem fent tots els esforços que hi ha a l'abast de la Generalitat per a donar resposta a la situació excepcional del sector ceràmic”
  • Ratifica el compromís del Consell amb la ceràmica amb una nova línia dotada amb 600.000 euros per a la promoció internacional
  • Assenyala que és una campanya del sector perquè “desenvolupe la seua pròpia estratègia perquè són ells els que coneixen els missatges, els canals i les vies amb les quals treballar”
  • Apunta que “és important que els nostres compradors entenguen i aprecien” la qualitat, el disseny, la sostenibilitat i la innovació de la indústria ceràmica de Castelló davant dels seus competidors
  • Esta nova mesura se suma a altres línies de la Generalitat per a donar suport al clúster ceràmic com les ajudes a les pimes industrials o el conveni entre la Conselleria d'Hisenda i ASCER
  • Insta de “manera urgent” el Govern d'Espanya a accelerar la concessió d'ajudes directes per a la ceràmica
  • La Generalitat i ASCER han mantingut una reunió després de la qual han firmat un protocol de col·laboració per a la millora del posicionament internacional i la competitivitat de les empreses de ceràmica
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat que “estem fent tots els esforços que hi ha a l'abast de la Generalitat Valenciana per a donar una esperança de futur, la rellevància que es mereix i la prioritat que en estos moments exigix la situació excepcional del sector ceràmic”.

El president ha fet estes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb el sector i la firma d'un protocol de col·laboració amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments (ASCER), Vicente Nomdedéu per a la millora del posicionament internacional i la competitivitat del sector ceràmic.

En la trobada, també han estat presents la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina; i representants de la junta directiva d'ASCER.

En la reunió, el president ha ratificat el compromís del Consell amb la indústria ceràmica i ha criticat la falta de suport per part del govern central al qual ha instat de “manera urgent” a accelerar la concessió d'ajudes directes per a la ceràmica”, ja que les actuals “continuen sent poques i arriben amb comptagotes”.

En esta línia, el màxim responsable de l'executiu valencià ha destacat la nova línia de la Generalitat Valenciana dotada amb 600.000 euros per a la promoció internacional en els mercats estratègics que detecte el sector a través d'ASCER.

Segons ha explicat Mazón, “no és una campanya de la Generalitat, és una campanya del sector perquè desenvolupe la seua pròpia estratègia perquè són ells els que coneixen els missatges, els canals i les vies amb les quals treballar”.

En este sentit, el cap del Consell ha indicat que “parlem de promoció, dels nostres compradors, dels nostres prescriptors, amb els quals necessitem continuar treballant i continuar oferint la nostra millor imatge”. 

Per a Mazón, “la nostra indústria ceràmica continua innovant, continua sent un producte de qualitat i de disseny, i un producte que respecta tots i cada un dels criteris de sostenibilitat”. “És important que els nostres compradors ho entenguen i ho aprecien”, ha recalcat el president. 

Així mateix, ha qualificat esta acció com a exemple de col·laboració publicoprivada que desenvoluparà la indústria taulellera, “un sector molt professional que sap el que ha de comunicar per a continuar mantenint una posició estratègica i de referència a pesar de les dificultats”. 

El cap del Consell ha assegurat que el sector ceràmic “és prioritat u des del punt de vista de l'estratègia industrial i competitivitat del nostre territori”. De fet, 1 de cada 3 ocupacions a Castelló estan relacionades amb el clúster ceràmic, un sector que, a més, és el principal client dels ports de València i Castelló. 

En esta reunió també s'han abordat altres accions de suport a este sector estratègic per a l'economia de la Comunitat Valenciana i Espanya com el conveni de la Generalitat a través de la Conselleria d'Hisenda i ASCER dotat amb un milió d'euros o les línies d'ajuda a les pimes industrials de la Conselleria d'Innovació que reservarà un mínim de 3,45 milions d'euros per a la ceràmica, entre altres ajudes.  

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón