Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Promoció turística

La Generalitat busca un acord de col·laboració entre el Benidorm Fest i el Festival de Sanremo

08/02/2024
La Generalitat busca un acord de col·laboració entre el Benidorm Fest i el Festival de Sanremo

​​​​

  • Una delegació de representants de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, l’ajuntament de Benidorm, i RTVE es troben a la ciutat italiana estos dies per a mantindre diferents trobades amb els responsables d’este certamen
  • La visita es produïx en plena celebració del Festival, que va començar este dimecres al teatre Ariston i que el dissabte elegirà el pròxim representant d’Itàlia en Eurovisió

La Generalitat ha iniciat una ronda de contactes per a buscar fórmules de col·laboració entre el Benidorm Fest i el Festival de Sanremo, a Itàlia. D’esta manera, una delegació de representants de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, l’Ajuntament de Benidorm, encapçalada pel seu alcalde, Toni Pérez, i RTVE es troben a la ciutat italiana estos dies per a mantindre diferents trobades amb els responsables d’este certamen.

D’esta manera, i després de finalitzar la tercera edició del Benidorm Fest amb unes dades d’impacte molt positives, la intenció ara és conéixer com s’organitza este certamen italià i buscar fórmules de col·laboració entre els dos esdeveniments per a dotar-los encara de més repercussió. En concret, des de la Generalitat es busca potenciar la repercussió i el coneixement internacional d’este festival i, per tant, de la destinació en l’àmbit turístic.

De fet, la mateixa consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ja va assegurar esta setmana que la Generalitat mantindrà el seu suport al Benidorm Fest després de l’èxit d’esta edició i la consolidació d’una marca pròpia que ajude a la promoció de la ciutat de Benidorm i de tota la Comunitat Valenciana. Ara la intenció és dotar de més entitat este esdeveniment amb una possible col·laboració amb un altre dels festivals de més impacte internacional, com és el Festival de la Cançó de Sanremo.

La visita es produïx en plena celebració del festival, que va començar este dimecres al teatre Ariston i que el dissabte elegirà el pròxim representant d’Itàlia en Eurovisió. De fet, la seua dinàmica és molt similar a la del Benidorm Fest, amb tres gales i la participació del públic a través del televot. La retransmissió d’este esdeveniment es pot seguir estos dies a través d’RTVE Play.

Els representants de la delegació valenciana visitaran este dijous el teatre Ariston i podran conéixer de prop tots els detalls de l’organització de les gales, a més de viure en directe la segona gala, en la qual actuaran 15 artistes. A més, mantindran reunions tècniques amb les persones responsables d’este esdeveniment, amb les quals analitzaran la possibilitat d’establir vies de col·laboració per a futures edicions.

Cal recordar que 1,97 milions d’espectadors van seguir la retransmissió de la final del Benidorm Fest en TVE dissabte passat, amb un percentatge d’audiència d’un 16,6 %. A més, la final d’esta edició ha registrat un increment de 90.000 espectadors respecte a la final de 2023. El seu impacte s’ha estés a 25 països que van seguir la gala final a través de xarxes socials, on es van realitzar 187.932 mencions en Twitter. Este esdeveniment es fa gràcies a un acord de col·laboració entre la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, i RTVE.

Galeria d'imatges