President
Fruit Logística

Carlos Mazón: “L’horta d’Europa està a la Comunitat Valenciana i lluitarem perquè continue sent així”

08/02/2024
Carlos Mazón: “L’horta d’Europa està a la Comunitat Valenciana i lluitarem perquè continue sent així”
  • ​​​​​​​Defén els productes de la Comunitat Valenciana, que destaquen per la seua qualitat, innovació i lluita davant de les adversitats
  • Exigix posar en marxa de manera immediata el Fons de Reserva de Crisi de la PAC per a ajudar el sector davant de la crisi de producció i de preus a conseqüència de la sequera
  • Ratifica el suport del Consell al sector agrari valencià amb mesures com laugment dajudes per a les assegurances agràries
  • Sol·licita la fi de les retallades ideològiques al transvasament Tajo – Segura i que el dèficit hídric saborde “des del rigor i la solidaritat”
  • El president de la Generalitat ha visitat la fira mundial del comerç de fruita fresca ‘Fruit Logística 2024’ a Berlín
Berlín.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que, juntament amb la Regió de Múrcia, “l’horta d’Europa està a la Comunitat Valenciana i lluitarem perquè continue sent així”. Mazón ha destacat la defensa del Consell al producte agrícola valencià que “destaca per la seua qualitat, innovació i lluita davant de les adversitats” i ha manifestat el seu orgull pel sector agroalimentari de la Comunitat.

El cap del Consell s’ha desplaçat a la fira mundial del comerç de fruita fresca ‘Fruit Logística 2024’ a Berlín per a defendre els interessos i mesures que sol·licita el sector agrari de la Comunitat Valenciana. En concret, estan demandant accions de reducció de la burocràcia, el control de la competència deslleial de tercers països, la reciprocitat, la simplificació d’ecorrègims de condicionalitat reforçada de la Política Agrària Comuna (PAC), la imposició del quadern digital, l’assessorament en normatives en fertilització o la gestió integrada de plagues, entre altres.

Carlos Mazón ha considerat que “no pot ser que es continue tractant millor els de fora que els que treballen ací tots els dies complint tot o fins i tot més” per la qual cosa el Consell exigirà al Govern central que “tinguem per fi una defensa davant de les institucions europees“.

Fons de reserva de la PAC

​​​​En esta línia, la Generalitat, a través de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha instat el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a sol·licitar a la Comissió Europea la mobilització de fons de la reserva de crisi de la PAC, corresponents a l’exercici financer 2024.
Este fons facilitarà als agricultors i ramaders a suportar la crisi de producció i de preus a conseqüència de la pertinaç sequera i també dels efectes dels actuals conflictes bèl·lics. A més, des de la Generalitat s’ha demanat al Govern central que s’incloga la vinya i l’olivar en estes ajudes, “els grans oblidats dels anys anteriors“.

Menys tràmits burocràtics

​​​​​​​Així, des del Consell s’ha reclamat al Ministeri d’Agricultura i a la Comissió Europea la posada en marxa de mesures immediates que permeten una simplificació efectiva de la burocràcia a la qual es veuen sotmesos els titulars d’explotació per a poder percebre les ajudes de la PAC.

Així mateix, la Generalitat també ha instat la millora de les estructures agràries per a incrementar la rendibilitat, l’impuls del producte de proximitat davant de les importacions, les exigències de reciprocitat en els acords comercials o en l’adaptació de la normativa a l’agricultura i ramaderia mediterrània.

“Des de la mateixa Generalitat estem ajudant els costos del sector”, ha destacat el president qui ha ratificat el suport del Consell al sector agrari valencià amb mesures com l’augment d’ajudes per a les assegurances agràries.

Fi a les retallades ideològiques del transvasament Tajo – Segura

Mazón ha sol·licitat “la fi de la instrumentalització política de l’aigua” i ha exigit la fi “a les retallades ideològiques” del transvasament Tajo – Segura. El cap del Consell ha demanat no jugar amb “el rigor i els informes que garantixen que a Espanya hi ha aigua per a tots” i ha destacat que a la Comunitat Valenciana “ja hem fet els deures amb els nostres propis transvasaments interns” per la qual cosa “necessitem que es pare la política en l’aigua”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón