Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Finançament

Ivace+i facilita a les empreses de la Comunitat Valenciana beneficiar-se de deduccions fiscals en l’impost de societats pel desenvolupament de projectes d’I+D+i

09/02/2024
  • Les empreses poden deduir-se entre un 12 % i un 42 % de les despeses dedicades a investigació, desenvolupament i innovació tecnològica
  • Ivace+i és l’única entitat publica de la Comunitat acreditada per ENAC per a l’emissió de certificats

 

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, facilita a les empreses de la Comunitat Valenciana la possibilitat de beneficiar-se d’importants deduccions fiscals en l’impost de societats pel desenvolupament de projectes d’I+D+i.

Ivace+i oferix esta ajuda a través del seu servici d’Entitat de Certificació (ivace.es) mitjançant el qual les empreses que desenvolupen estos projectes poden deduir-se entre un 12 % i un 42 % de les despeses dedicades a investigació, desenvolupament i innovació tecnològica.

Les empreses certificades per Ivace+i en els últims cinc anys han obtingut de mitjana un benefici directe de 35.000 euros per projecte.

Per a la presidenta d’Ivace+i  i consellera d’Innovació, Nuria Montes, “este servici és una gran ajuda per a les empreses perquè reforça i impulsa la seua labor d’innovació i investigació”.

El servici d’Entitat de Certificació d’Ivace+i  és un via addicional de finançament per a les empreses que fan projectes d’I+D i innovació. A diferència d’altres sistemes d’incentius, els terminis de tramitació i liquidació són més reduïts i àgils.

Un altre dels avantatges d’este servici és que, si l’empresa no genera beneficis en l’exercici fiscal en el qual desenvolupa el projecte, les deduccions poden aplicar-se en els anys següents fins a un límit de 15 anys. Pot beneficiar-se d’este servici qualsevol empresa de caràcter mercantil que tinga la seu social o establiment de producció a la Comunitat Valenciana i les activitats objecte de certificació de la qual estiguen localitzades en este territori sense límit de grandària o activitat.

Única entitat pública

Ivace+i és l’única entitat pública de la Comunitat Valenciana acreditada per l’Entitat Nacional de Certificació (ENAC) per a emetre certificats de projectes d’I+D+i  a l’efecte de deduccions fiscals.

En l’àmbit nacional hi ha únicament altres 11 entitats acreditades, totes privades i totes integrades en el Comité Tècnic Assessor del Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa (Mineco).

En els últims cinc anys, l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació ha emés 161 certificats que han permés a les empreses, amb plena garantia jurídica, un retorn econòmic directe de més de 5,8 milions d’euros.

Ajuda per a mostraris

El teixit empresarial de la Comunitat Valenciana està marcat per un protagonisme de sectors tradicionals com el joguet, tèxtil, calçat, fusta moble i marroquineria, els qui cada any desenvolupen mostraris de les diferents col·leccions.

El desenvolupament d’estos catàlegs es considera activitat d’innovació i a través del servici d’Entitat de Certificació poden deduir-se fins al 12 % les activitats de disseny i materialització dels prototips que incorporen les seues noves col·leccions.

“Els mostraris- ha assenyalat Nuria Montes- són la targeta de presentació de les empreses; una ferramenta de màrqueting fonamental per a arribar als seus clients i imprescindible per a reforçar la imatge i reputació de les empreses dins del seu sector”.

Segells innovadors

Ivace+i també acredita el certificat de Pime Innovadora i Jove Empresa Innovadora (JEI).

En el cas de JEI, el certificat és una declaració de reconeixement a l’empresa sol·licitant de la seua capacitat d’incorporar innovació de manera sistemàtica així com la importància de la component tecnològica en el seu pla empresarial.

En el cas de Pime Innovadora, el certificat és una declaració de reconeixement a l’empresa sol·licitant que la seua activitat és intensiva en I+D+i.