Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Ocupació

Labora organitzarà fòrums d’ocupació en tota la Comunitat Valenciana amb ofertes d’ocupació, tallers i conferències per a millorar l’ocupabilitat

11/02/2024
  • Les persones assistents podran presentar la seua candidatura en les ofertes d’ocupació publicades per a l’esdeveniment i entrevistar-se personalment amb les empreses participants
  • Seran 28 fòrums, que inclouran tallers pràctics, conferències, taules redones i estands informatius amb continguts útils per a millorar la cerca d’ocupació

 

Labora (Servici Valencià d’Ocupació i Formació) organitzarà fòrums d’ocupació per tot el territori de Comunitat Valenciana partir del 29 de febrer. Estos esdeveniments, que recorreran 28 municipis valencians inclouran ofertes d’ocupació, maratons d’entrevistes, tallers i conferències per a la cerca d’ocupació.

El calendari dels fòrums d’ocupació, així com la inscripció en estos, es pot consultar en este web. Els deu primers tindran lloc entre febrer i juny de 2024 a les localitats d’Algemesí (29 de febrer), Xàtiva (13 de març), Catarroja (11 d’abril), Xixona (17 d’abril), Ontinyent (24 d’abril), Villahermosa del Río (8 de maig), Elx (15 de maig), la Mata de Morella (29 de maig), Vall d’Alba (5 de juny) i Chiva (12 de juny). Els fòrums continuaran celebrant-se durant el segon semestre de 2024 i la primera mitat de 2025.

Estos esdeveniments, englobats dins de la marca ‘Labora en ruta’, es duran a terme entre 2024 i 2025, i donaran visibilitat a multitud d’ofertes de treball d’empreses de cada zona on se celebren. Les persones assistents podran presentar la seua candidatura en les ofertes que els interessen i participar en una marató d’entrevistes laborals.

A més, els fòrums d’ocupació inclouran conferències i tallers enfocats a millorar les habilitats professionals dels participants, en els quals s’orientarà sobre la preparació del currículum, l’entrevista, l’autoconeixement i, en general, sobre la cerca d’ocupació.

També s’organitzaran taules redones amb professionals de recursos humans, entitats del tercer sector i centres de formació per a compartir perspectives i experiències sobre els processos de selecció de personal o futures oportunitats del mercat de treball.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha explicat que estos fòrums tenen com a objectiu “acostar tots els recursos d’orientació dels quals disposa el Servici Valencià d’Ocupació i Formació d’orientació a cada racó de la Comunitat Valenciana, així com posar en contacte les persones que busquen ocupació amb les empreses locals”.

“Labora vol facilitar a la ciutadania la cerca d’ocupació i humanitzar este procés, incentivant entrevistes de treball reals de forma més àgil i personal i, alhora, ajudar les empreses de cada comarca en la seua cerca de talent, i per a fer-ho donarà a conéixer candidats adaptats a les seues necessitats per a fomentar les contractacions laborals”, ha declarat sobre este tema.

En este sentit, Galvañ ha destacat que Labora està posant en marxa iniciatives per a fer del Servici Valencià d’Ocupació i Formació un organisme més eficient, més humà i pròxim.

A més de les maratons d’entrevistes, tallers, conferències i taules redones, els fòrums comptaran amb zones d’estands informatius amb atenció personalitzada en les quals els candidats podran informar-se sobre els servicis de les entitats participants, obtindre informació laboral i formativa, preguntar dubtes sobre el procés de cerca d’ocupació, etc.

Les persones que no puguen assistir presencialment a la jornada podran optar a mantindre entrevistes de treball mitjançant videoconferència, entregar el seu currículum a través d’una bústia digital de recepció de candidatures i també visualitzar totes les xarrades i activitats mitjançant streaming.

El nom de la iniciativa, ‘Labora en ruta’, fa referència a l’itinerari que el candidat emprén en la seua cerca d’ocupació i, al mateix temps, a la voluntat de Labora acostar els seus servicis a les diferents localitats valencianes. Les persones interessades poden trobar tota la informació ací.

 

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ