Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

Rovira: “L’Advocacia de la Generalitat reconeix que l’ampliació del Pla Edificant firmada pel Botànic en funcions és il·legal”

09/02/2024
  • “Entre 2018 i 2023 el Govern del Botànic només va executar el 23 % de les inversions del pla d’infraestructures educatives”, assenyala el conseller
  • “El Pla Edificant seguix la seua marxa, i espere presentar en quatre anys un full de servicis més positiu que la de l’anterior govern”

 

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha assenyalat que l’Advocacia de la Generalitat “reconeix que l’ampliació del Pla Edificant firmada pel Botànic en funcions és il·legal”.

Rovira s’ha pronunciat així a Alacant, on ha fet al·lusió a l’expedient de lesivitat sobre obres delegades per l’anterior consellera estant ja en funcions. Sobre este tema, el conseller ha assenyalat que “no hi ha cap mena de retard amb el pla d’infraestructures educatives. L’única cosa que hem fet ha sigut anul·lar un acord d’ampliació d’eixe pla que, des del nostre punt de vista, i així ho estima també l’Advocacia de la Generalitat, era il·legal”.

El conseller ha recordat que les obres delegades per l’anterior consellera “es van prendre quan el govern del PSPV, Compromís i Podem ja estava en funcions i només ampliava el Pla Edificant a ajuntaments governats pel PSPV i Compromís després de les eleccions del 28 de maig”.

“És curiós que PSPV i Compromís parlen de retards, quan ells des de l’any 2018, en què es va presentar el Pla Edificant, i fins a 2023 van executar només el 23 % del que es preveu”, ha assenyalat. “Parlen de retards quan no van arribar ni a la quarta part d’execució del pla durant el temps en què van governar”, ha afegit.

“Eixe és l’únic acord que hem anul·lat perquè la mateixa Advocacia de la Generalitat ens reconeix que és il·legal, que va ser una ampliació a posteriori. La resta de Pla Edificant seguix la seua marxa, i espere no presentar dins de quatre anys una fulla servici amb tan sols el 23 % executat com ha fet el Botànic”, ha conclòs.

 

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

DELARACIONS DEL CONSELLER DE EDUCACIO, UNIVERSITATS I OCUPACIO, JOSE ANTONIO ROVIRA