President
Mostra embutits de Requena

Carlos Mazón fa una crida al consum de productes de la Comunitat Valenciana per la seua qualitat, sostenibilitat i valors nutricionals

09/02/2024
Carlos Mazón fa una crida al consum de productes de la Comunitat Valenciana per la seua qualitat, sostenibilitat i valors nutricionals
  •  Subratlla el compromís del sector primari valencià amb l’excel·lència i anima la societat a “reivindicar amb orgull les moltes coses i bones que es fan en esta terra”
  • Reitera la defensa del Consell dels interessos i necessitats del sector agrícola i pesquer de la Comunitat Valenciana davant de la passivitat del Govern
  • Reclama un executiu central “que realment estrenya i reivindique a Brussel·les”
  • El president ha assistit a la XXIX Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena on se li ha atorgat el títol de mestre carnisser

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet una crida al consum de productes de la Comunitat Valenciana per “la seua qualitat, la seua sostenibilitat, els seus valors nutricionals i els seus processos d’elaboració”. Per això, ha apel·lat a “una conjura col·lectiva d’Alacant, València i Castelló per a apostar pels nostres productes i reivindicar amb orgull les moltes coses i bones que es fan en esta terra”.

En esta línia, ha assenyalat que “ha de ser una convicció social que els nostres productes són els millors, i a més són de proximitat i, per tant, són productes més sostenibles i saludables”. El cap del Consell s’ha expressat en estos termes durant la visita a la XXIX Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena que ha realitzat juntament amb l’alcaldessa de Requena, Rocío Cortés.

Per a Carlos Mazón, “promocionar els nostres productes és una mostra de qualitat, que s’estan fent les coses molt bé, amb un gran esforç i cuidant els processos d’elaboració i les normes sanitàries”. En este sentit, ha lamentat que als productes que “venen de fora se’ls exigisca molt menys”.

Durant la seua visita a la Mostra, el president també ha mostrat la seua satisfacció perquè els productors de cava de Requena per primera vegada puguen utilitzar en la mostra de l’embotit de Requena el nom de la seua subzona en la denominació d’origen. Un reconeixement a la tradició i el bon fer del sector després de molts anys de treball i que significa que “hi ha qualitat, procés, elaboració, terra i producte”.

Per això, el màxim representant de l’executiu valencià ha valorat “l’ofici dels artesans, els agricultors i els ramaders que demostren la qualitat i l’esforç del seu treball que hem de continuar reivindicant entre tots”.

Defensa del sector primari

Carlos Mazón ha destacat que el Consell està fent el màxim esforç en la defensa dels interessos i necessitats dels agricultors. En este sentit, s’ha referit a l’augment d’ajudes a les assegurances agràries en més d’un 13 % enguany, una xifra que arriba als més de 32 milions d’euros en 2024, així com a la reivindicació de l’aigua que correspon a la Comunitat Valenciana.

En esta línia, ha afirmat que “continuarem esprement el nostre pressupost, les nostres competències, el nostre suport i la nostra promoció, però a soles no podem”.

Per això, ha agregat que “necessitem un Govern d’Espanya que realment estrenya i reivindique a Brussel·les. No pot ser que seguim amb estes normes de la PAC, que es neguen a posar en marxa el Fons Extraordinari per a esta crisi, o no s’estiga obligant a la igualtat de tracte als productes de fora. Això és un esforç de tots”.

D’esta manera, el cap del Consell ha expressat la seua voluntat de tornar a reunir-se amb els agricultors per a “fer pinya comuna i buscar noves vies de suport”.

Carlos Mazón també s’ha referit a la situació del sector pesquer a la Comunitat Valenciana i ha destacat la primera Direcció General de Pesca que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana amb pressupost propi que “està al costat dels pescadors i que diu no a la fi de la pesca d’arrossegament, no a les restriccions per a eixir a pescar”, ha manifestat.

XXIX Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena

La Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena se celebra fins al diumenge al Pavelló Multifuncional de Requena està organitzat per l’Ajuntament de Requena amb la col·laboració de l’Òrgan Rector ‘Embutido de Requena’. Durant tres dies, professionals de la localitat especialitzats en este sector mostraran als visitants els seus productes artesans. A més, els vins i caves de Requena també tenen el seu espai en el recinte firal.

Durant la inauguració del certamen s’ha nomenat el mestre carnisser, un títol honorífic que el gremi de carnissers atorga a personalitats i col·lectius que enguany ha recaigut en el president Carlos Mazón.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón