President

Carlos Mazón rep, a Alacant, la guanyadora de MasterChef Júnior 10, l’alacantina Loreto Riera

10/02/2024
Carlos Mazón rep, a Alacant, la guanyadora de MasterChef Júnior 10, l’alacantina Loreto Riera
  • El president destaca el seu “talent gastronòmic”, que l’ha convertit ja en una “autèntica ambaixadora de l’Exquisit Mediterrani”, i d’Alacant com a “referent turístic”
  • La Generalitat col·labora amb este programa de TVE, que ha permés que destinacions com Benidorm i Peníscola hagen sigut escenaris de la passada edició de MasterChef Júnior 2023
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, juntament amb la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha rebut la guanyadora de MasterChef Júnior 10, Loreto Riera, que amb tan sols huit anys s’ha convertit en la vencedora més jove de totes les edicions del programa.

Este concurs televisiu va coronar l’alacantina el 3 de gener passat, la final del qual va aconseguir la millor dada de temporada, amb un 13,9 % de quota de pantalla i sent líder de l’hora punta.

El cap del Consell ha destacat “el sorprenent talent gastronòmic” de la jove, que l’ha convertit ja, a pesar de l’edat tan curta, en una “autèntica ambaixadora de la cuina alacantina i de l’Exquisit Mediterrani”, la marca gastroturística que promou Turisme Comunitat Valenciana.

A més, ha recalcat que “la participació de Loreto en MasterChef, el seu treball, el seu esforç i el seu premi merescut han permés portar el nom d’Alacant a totes les llars dels teleespectadors”. En este sentit, el president ha agraït “la seua difusió no només de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, sinó d’Alacant com a referent turístic de primer orde”.

“Este reconeixement –ha continuat Mazón– no és més que una valoració del talent alacantí”, i especialment de Loreto, a la qual “indubtablement li espera un futur d’èxit en el món culinari, per la seua creativitat, la seua imaginació i la seua capacitat”, hi ha afegit.

Durant la final de MasterChef Júnior 10, l’aspirant alacantina, veïna de Mutxamel, va crear un menú amb plats inspirats en la seua vida i en la gent que l’envolta. Va fer un exitós bistec tàrtar amb vel de mostassa, cruixent de pa i neu de formatge; un llobarro rostit, amb fons de mar i muntanya, emulsió d’espines i verdures rossejades, i maduixes amb licor, ganache de xocolate blanc, cristall de iogurt i pètals de roses.


Col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana, a través de Turisme Comunitat Valenciana, col·labora amb este concurs televisiu mitjançant la campanya de màrqueting per a la difusió de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana 2023-2024.

Gràcies a este acord, dos dels programes de MasterChef Júnior emesos en esta última edició van ser gravats a la Comunitat Valenciana. En concret, es van realitzar a Benidorm i Peníscola, on es va mostrar el patrimoni cultural, històric, gastronòmic i turístic de les dos destinacions.

Galeria d'imatges